Sport

Tenisz-ügy: lemondott elnökségi tagságáról a sportág egyik legelkötelezettebb támogatója

A héten komoly pofont kapott a Magyar Tenisz Szövetség azzal, hogy a kormány váratlanul nem a sportágat irányítani hivatott szervezetet, hanem a Vasast választotta szakmai partnernek a központi teniszcentrum létrehozásához.

Információnk szerint hír megjelenésével szinte egy időben lemondott elnökségi tagságáról az a Dr. Homonnay Géza, akinek a sportághoz való elkötelezettsége az MTK Park Teniszcentrumának üzemeltetőjeként évtizedekre nyúlik vissza, számos éljátékos – köztük Babos Tímea – pályafutásának korai szakaszát segítette.

A 24.hu azzal a kérdéssel kereste meg Homonnayt, hogy a furcsa időbeli egybeesésnek, illetve a sportág legújabb ügyének, egy füves pályás torna állítólagos Magyarországra hozatalának, van-e köze a lemondásához?

Isolated in court paddle tennis ball with short depth of field
Újabb teniszőrület: a szövetség összekeveri Budapestet Wimbledonnal
Egy füves pályás verseny Budapestre hozása érdekében tett lépéseket a Magyar Tenisz Szövetség. Magyarországon egyetlen füves teniszpálya sincs, így a rendezés irtózatos költséggel járna, és kormánygarancia sincs rá. A szövetség titkolózik és adatvédelmi incidenst emleget.

Tény, az elnökség viszonylag kevés információval rendelkezett az MTSZ gazdasági tevékenységéről. Nyilván kellemetlenek azok az ügyek is, amelyek az elmúlt időszakban a tenisz szövetség környékén napvilágot láttak, ezek a történések semmiképp nem nevezhetőek kellemesnek. Nagyon bízom abban, hogy a magyar tenisz megfelelő útra lép, de nem ez a lemondásom oka. Több társadalmi szervezetnek is a tagja, elnöke vagyok, többek között a Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének az elnöke is lettem, ennyi mindent nem tudok együtt csinálni. A teniszelkötelezettségem nem változik, ettől még üzemeltetem a Park Teniszklubot

– adott betekintést döntése hátterére Homonnay.

Nem Homonnay az első, aki az elmúlt időszakban kilépett a Magyar Tenisz Szövetség elnökségéből. Nyáron egymásnak feszült a magyar tenisz elitje és a szövetség, majd miután szeptember elején honlapunk megírta, hogy évek óta milliárdos állami támogatásokat költ el az MTSZ pár napig álló teniszstadionokra.

Őrült összegek mennek el pár napig álló teniszstadionokra
Így kerül a 10 milliárd forint körüli összegre tervezett margitszigeti teniszstadion már az első kapavágás előtt több mint két milliárdba.

Eztán négy elnökségi tag – Bogyó Zoltán, Lichtenberger Attila, Dr. Pákay Péter és Papp Zoltán – lemondása jelezte azt, valami nagyon nincs rendben.

Mivel a hét elnökségi tag közül hirtelenjében négyen mondtak le, formálisan döntésképtelenné vált egy időre a szövetség, hamarosan azonban egy gyors közgyűlés összehívásával a tagság betöltötte az űrt.

Kizárólag az elnök, dr. Szűcs Lajos, és az alelnök, Dr. Bohács Zsolt tagja még annak a héttagú testületnek, akit a sportági tisztújító közgyűlés 2016-ban eredetileg megválasztott.

(Nyitóképen: bal szélen Dr. Homonnay Géza, forrás parktenisz.hu)

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Bécs, 2019. május 4.
Sebastian Kurz osztrák kancellár, az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke az európai parlamenti választásokra készülõ ÖVP bécsi kampánynyitó gyûlésén 2019. május 4-én.
MTI/EPA/Christian Bruna
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.