Sport

Még a politikát kerülő Michael Jordan is megszólalt George Floyd miatt

Michael Jordan minden idők egyik, ha nem az abszolút legjobb kosárlabdázója volt. Az egyik legnagyobb kritika, ami sportpályafutása alatt érte, hogy nem szólal fel a feketék elnyomása ellen, pedig a hírnevével tömegekhez juthatna el az üzenete. Jordan viszont abban hitt, hogy neki az a dolga, hogy kosarazzon, nem pedig az, hogy politizáljon.

A struccpolitika azonban véget ért, miután egy George Floyd nevű fekete férfi a rendőri brutalitás áldozatává vált Minneapolisban. Az eset óta tüntetések zajlanak az Amerikai Egyesült Államokban és a mindig hallgatag Jordan is közleményt adott ki.

Rettentően szomorú vagyok, igazán elkeseredett és dühös. Látom és átérzem mindenki dühét, fájdalmát és frusztráltságát. Támogatom azokat, akik felhívják a figyelmet a színesbőrű emberek elleni rasszizmust és erőszakot az országban. Elég volt. Nem tudom a választ, de mindannyiunk közös hangja erős és megmutatta, hogy nem hagyjuk magunkat egymás ellen fordítani. Nem fordíthatunk hátat a brutalitásnak, meg kell hallgatnunk egymást együttérzéssel. Folytatnunk kell a békés demonstrációt, hogy egyesült erővel változtassuk igazságossá a rendszert és a törvényeket. Mindannyiunkra szükség van a megoldáshoz

– írta Michael Jordan.

A legendás sportoló szavait több NBA-csapat is megosztotta, így mindenkihez eljuthatott az üzenete, akit kicsit is érdekelt a kosárlabda.

Kiemelt kép: KEVORK DJANSEZIAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik