Sport

Tenisz-ügy: lemondott elnökségi tagságáról a sportág egyik legelkötelezettebb támogatója

A héten komoly pofont kapott a Magyar Tenisz Szövetség azzal, hogy a kormány váratlanul nem a sportágat irányítani hivatott szervezetet, hanem a Vasast választotta szakmai partnernek a központi teniszcentrum létrehozásához.

Információnk szerint hír megjelenésével szinte egy időben lemondott elnökségi tagságáról az a Dr. Homonnay Géza, akinek a sportághoz való elkötelezettsége az MTK Park Teniszcentrumának üzemeltetőjeként évtizedekre nyúlik vissza, számos éljátékos – köztük Babos Tímea – pályafutásának korai szakaszát segítette.

A 24.hu azzal a kérdéssel kereste meg Homonnayt, hogy a furcsa időbeli egybeesésnek, illetve a sportág legújabb ügyének, egy füves pályás torna állítólagos Magyarországra hozatalának, van-e köze a lemondásához?

Újabb teniszőrület: a szövetség összekeveri Budapestet Wimbledonnal
Egy füves pályás verseny Budapestre hozása érdekében tett lépéseket a Magyar Tenisz Szövetség. Magyarországon egyetlen füves teniszpálya sincs, így a rendezés irtózatos költséggel járna, és kormánygarancia sincs rá. A szövetség titkolózik és adatvédelmi incidenst emleget.

Tény, az elnökség viszonylag kevés információval rendelkezett az MTSZ gazdasági tevékenységéről. Nyilván kellemetlenek azok az ügyek is, amelyek az elmúlt időszakban a tenisz szövetség környékén napvilágot láttak, ezek a történések semmiképp nem nevezhetőek kellemesnek. Nagyon bízom abban, hogy a magyar tenisz megfelelő útra lép, de nem ez a lemondásom oka. Több társadalmi szervezetnek is a tagja, elnöke vagyok, többek között a Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének az elnöke is lettem, ennyi mindent nem tudok együtt csinálni. A teniszelkötelezettségem nem változik, ettől még üzemeltetem a Park Teniszklubot

– adott betekintést döntése hátterére Homonnay.

Nem Homonnay az első, aki az elmúlt időszakban kilépett a Magyar Tenisz Szövetség elnökségéből. Nyáron egymásnak feszült a magyar tenisz elitje és a szövetség, majd miután szeptember elején honlapunk megírta, hogy évek óta milliárdos állami támogatásokat költ el az MTSZ pár napig álló teniszstadionokra.

Őrült összegek mennek el pár napig álló teniszstadionokra
Így kerül a 10 milliárd forint körüli összegre tervezett margitszigeti teniszstadion már az első kapavágás előtt több mint két milliárdba.

Eztán négy elnökségi tag – Bogyó Zoltán, Lichtenberger Attila, Dr. Pákay Péter és Papp Zoltán – lemondása jelezte azt, valami nagyon nincs rendben.

Mivel a hét elnökségi tag közül hirtelenjében négyen mondtak le, formálisan döntésképtelenné vált egy időre a szövetség, hamarosan azonban egy gyors közgyűlés összehívásával a tagság betöltötte az űrt.

Kizárólag az elnök, dr. Szűcs Lajos, és az alelnök, Dr. Bohács Zsolt tagja még annak a héttagú testületnek, akit a sportági tisztújító közgyűlés 2016-ban eredetileg megválasztott.

(Nyitóképen: bal szélen Dr. Homonnay Géza, forrás parktenisz.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik