Élő Sport

Óriási dráma, Bajnokok Ligája-győztes a Győri Audi ETO

A címvédő Győri Audi ETO KC ahogy tavaly, úgy idén is a macedón Vardar Szkopjéval játszott a női kézilabda Bajnokok Ligája-döntőjét a budapesti Pap László Sportarénában, vasárnap este.

A magyar csapat a Final4 elődöntőjében a 2016-os bajnok CSM Bucurestit verte, nagyban a káprázatos második félidőnek, Grootnak, Oftedalnak és Görbicz Anitának köszönhetően.

Ismét Bajnokok Ligája-döntős a Győri Audi ETO KC
A címvédő a második félidőben bedarálta román ellenfelét a Final Four első elődöntőjében.

A másik párharcot, az orosz Rosztov-Don ellen hasonlóan magabiztosan húzta be a Vardar. A macedón sztárcsapat a BL-csoportkört hibátlan teljesítménnyel, a középdöntőt egy vereséggel, a negyeddöntőt pedig kettős győzelemmel zárta.

A meccsről:

A legfontosabb: drámai meccsen, hosszabbítás után a Győri Audi ETO KC 27-26-ra verte a macedón Vardar Szkopjét a budapesti Papp László Sportarénában.

Az első félidőben a magyar csapat kisebb rövidzárlattal magára húzta ellenfelét, több mint 10 percig nem lőttünk gólt, így csak a jó kezdésnek köszönettük, hogy döntetlennel (9-9) mentek a felek a szünetre.

A második játékrészben nagyon taktikus, parázs összecsapás kerekedett, az utolsó percekben több fordulatot is láthattak a nézők, végül a pont jókor felébredő és klasszisát megmutató Nycke Groot és Eduarda Amorim hosszabbításra mentették a találkozót. A ráadásban a momentum a magyar csapaté volt: attól a pillanattól kezdve a társak felnőttek a két vezér mellé, és végül szükség is volt mindenkire ahhoz, hogy címet védjen Ambros Martín csapata.

Jó példa, hogy a végén, egygólos előnyben, két másodperccel a hosszabbítás második részének vége előtt, a csereként beálló, sokak által kritizált Kiss Éva bemutatta élete védését, amely egyben azt is jelentette ott és akkor, hogy a Győri Audi ETO KC megszerezte története negyedik Bajnokok Ligája címét.

Eredmény, döntő:

Győri Audi ETO KC-Vardar Szkopje (macedón) 27-26 (9-9, 20-20, 24-23) – hosszabbítás után
gólszerzők: Groot 8, Amorim 6, Bódi 4, Görbicz, Hansen 3-3, Oftedal 2, Broch 1, illetve Lekic 6, Radicevic 4, Lazovic, Penezic, Lacrabere 3-3, Kuznyecova, Canadija, Risztovszka 2-2, Cvijic 1

Bajnokok Ligája-győztes a Győri Audi ETO

Drámai meccsen, hosszabbítás után a Győri Audi ETO KC 27-26-ra verte a macedón Vardar Szkopjét a budapesti Papp László Sportarénában. Az első félidőben a magyar csapat kisebb rövidzárlattal magára húzta ellenfelét, a szünetben döntetlennel mentek a felek. A második játékrészben nagyon taktikus, parázs összecsapás kerekedett, az utolsó percekben több fordulatot is láthattak a nézők, végül a Győr hosszabbításra mentette a találkozót. Attól a pillanattól kezdve Eduarda Amorim és Nycke Groot parédéja kellett ahhoz, hogy címet védjen Ambros Martín csapata. A végén, egygólos előnyben, két másodperccel a hosszabbítás második részének vége előtt a csereként beálló Kiss Éva élete védése kellett ahhoz, hogy a Győri Audi ETO KC megszerezze negyedik Bajnokok Ligája-győzelmét.

70. perc

Gólt kapunk, csak egy az előny. 27-26. 26 másodperc van hátra.

69. perc

Yvett Broch megkapja harmadik kétpercesét, végleg kiáll.

68. perc

Na, már csak egy az előny egy leindítás után. 26-25, de Amorim tesz róla, hogy ez ne legyen így sokáig!!! 27-25, ide.

67. perc

Újabb tetszetős magyar támadás, melynek a végén Groot passzol Bódinak, aki háromra növeli az előnyt. Az ellentámadásból hatalmas, kapufás gólt kapunk. Semmi gond, három perc van hátra, kettő az előny.

66. perc

Mi kezdjük a hosszabbítás második félidejét, Groot azzal a lendülettel kiharcol és értékesít egy hetest. Ez volt a nyolcadik gólja. MVP. Kettővel megyünk, 25-23.

65. perc

Mehettünk volna a kétgólos előnyért, ám Yvette Broch elmérte a passzt, kidobja a stadionból. A Vardar viszont gólt lő. Mire leírom, folytatódik az Amorim-parédé, ő is betalál, sőt kiharcol egy hetest is. Mi van itt??? 23-22, ide. És hogy ne nyomjak entert, még 1-1 gólt dobnak a csapatok, nálunk Bódi talál be, 24-23-ra vezetünk, és itt a szünet. Fújjunk egyet, emberek.

63. perc

Te jó ég. Amorim akkor gólt lő, mint még soha. Honnan ez az erő a 63. percben? Mindegy is, vezetünk, 22-21.

62. perc

A volt győri Radicevic viszi a hátán a Vardart: most hetesből talál be, 21-21. Ez volt a negyedik gólja.

61. perc

A hosszabbítást a Vardar kezdi, ám a győri védelem megszerzi a labdát! A közönség közben a magyar csapat mellett skandál, ezt meg is hallja Amorim, aki óriási gólt lőt kilenc méterről. 21-20, ide.

Hosszabbítás!

A macedónok támadó hibát védenek, lejár az óra. Kétszer öt perces hosszabbítás következik. Ha akkor sincs döntés, akkor büntetők.

Góóóóóóóóóóól!

Eduarda Amoriiiiiiiiiiiiiim talál be, mekkora figura volt, egyenlít a Győri ETO. Még 10 másodperc van, 20-20.

60. perc

Lekic hűti le a kedélyeket, bepörgeti Grimsbö mellett, 20-19 a macedónoknak. 20 másodperc van hátra.

60. perc

Nincs már egy perc sem hátra, hetest kap a magyar csapat. A büntetőt Nycke Groot bedobja, és ezzel egyenlítünk. 19-19.

Dráma az 59. percben

Anja Althaus lökte meg ellenfelét a levegőben, két percet kap. Így ha minden igaz, emberhátrányban fejezzük be a meccset. Lazovic ki is használja a lehetőséget, 19-18-ra megy a Vardar.

57. perc

Emberhátrányban lövünk gólt, és ki más, mint az egész meccsen támadásban gyengélkedő Oftedal! Az ellentámadásból sajnos jön is az egyenlítés. Óriási izgalmak az utolsó 2,5 percben. 18-18.

56. perc

Yvette Broch túl erőszakosan nyúlt támadója után, két percre kiállítják. Ez most nem jön jól, és akkor finoman fogalmazunk.

55. perc

Ami nálunk Groot, a másik oldalon Radicevic. A hipergyors szélső repíti most a sajátjait, 17-17.

53. perc

A játékvezetők elveszik a túl hosszan támadó Vardartól a labdát, az ellentámadásból a parédézó Groot talál be, ismét itt a vezetés.

52. perc

Emberelőnybe kerül a magyar csapat, miután Eduarda Amorim elé lépett gólhelyzetben Lazovic. A hetest Nycke Groot lövi be, 16-16. Nincs sok hátra, a hosszabbítás is benne van a levegőben.

51. perc

A Vardar megtalálta az első 47 percben jegelt Radicevicet, aki ismét betalál. Egyel megint ők mennek.

51. perc

Ha minden kötél szakad, ott van Nycke Groot, aki a legfontosabb pillanatban lövi első gólját a szünet óta. 15-15.

49. perc

Ezek a fránya, több perces támadások. Radicevic lő gólt a szélről, 15-14-re mennek a macedónok. Jön az utolsó 10 perc.

47. perc

Hansen lehetne a nyerőember, ha a másik oldalon nem lenne ott Leynauld, a Vardar kapusa. Görbicz lőhet büntetőt, amit épp Hansen harcol ki, ám a kapus kivédi. Marad az iksz.

Olvasói sztorik