Élő Sport

Óriási dráma, Bajnokok Ligája-győztes a Győri Audi ETO

A címvédő Győri Audi ETO KC ahogy tavaly, úgy idén is a macedón Vardar Szkopjéval játszott a női kézilabda Bajnokok Ligája-döntőjét a budapesti Pap László Sportarénában, vasárnap este.

A magyar csapat a Final4 elődöntőjében a 2016-os bajnok CSM Bucurestit verte, nagyban a káprázatos második félidőnek, Grootnak, Oftedalnak és Görbicz Anitának köszönhetően.

Ismét Bajnokok Ligája-döntős a Győri Audi ETO KC
A címvédő a második félidőben bedarálta román ellenfelét a Final Four első elődöntőjében.

A másik párharcot, az orosz Rosztov-Don ellen hasonlóan magabiztosan húzta be a Vardar. A macedón sztárcsapat a BL-csoportkört hibátlan teljesítménnyel, a középdöntőt egy vereséggel, a negyeddöntőt pedig kettős győzelemmel zárta.

A meccsről:

A legfontosabb: drámai meccsen, hosszabbítás után a Győri Audi ETO KC 27-26-ra verte a macedón Vardar Szkopjét a budapesti Papp László Sportarénában.

Az első félidőben a magyar csapat kisebb rövidzárlattal magára húzta ellenfelét, több mint 10 percig nem lőttünk gólt, így csak a jó kezdésnek köszönettük, hogy döntetlennel (9-9) mentek a felek a szünetre.

A második játékrészben nagyon taktikus, parázs összecsapás kerekedett, az utolsó percekben több fordulatot is láthattak a nézők, végül a pont jókor felébredő és klasszisát megmutató Nycke Groot és Eduarda Amorim hosszabbításra mentették a találkozót. A ráadásban a momentum a magyar csapaté volt: attól a pillanattól kezdve a társak felnőttek a két vezér mellé, és végül szükség is volt mindenkire ahhoz, hogy címet védjen Ambros Martín csapata.

Jó példa, hogy a végén, egygólos előnyben, két másodperccel a hosszabbítás második részének vége előtt, a csereként beálló, sokak által kritizált Kiss Éva bemutatta élete védését, amely egyben azt is jelentette ott és akkor, hogy a Győri Audi ETO KC megszerezte története negyedik Bajnokok Ligája címét.

Eredmény, döntő:

Győri Audi ETO KC-Vardar Szkopje (macedón) 27-26 (9-9, 20-20, 24-23) – hosszabbítás után
gólszerzők: Groot 8, Amorim 6, Bódi 4, Görbicz, Hansen 3-3, Oftedal 2, Broch 1, illetve Lekic 6, Radicevic 4, Lazovic, Penezic, Lacrabere 3-3, Kuznyecova, Canadija, Risztovszka 2-2, Cvijic 1

7. perc

Hansen érkezett a magyar oldalon, és a kapus lába között talál be. A másik oldalon Penezic szépít, 4-2.

6. perc

Oftedal lőtt hatalmas gólt emberhátrányban, 3-1, ide. Jól kezdjük a meccset.

4. perc

Eduarda Amorim védekezett túl keményen, azonnak kiszórják két percre. Ha ez még nem lenne elég, hetest is kapnak a macedónok, amelyet Lacrabere értékesít. 2-1.

3. perc

Az első két, amúgy hangorkán kísért, macedón támadás nem ért célt, kőkeményen védekeznek Brochék. A túloldalon pedig pont Yvette Broch talál be, 2-0-ra vezet a Győri Audi ETO.

1. perc

Eduarda Amorim az első győri támadás végén betalál, vezetünk.

Kezdünk!

A Győr zöld mezben, a Vardar fehérben vág neki a 2018-as Bajnokok Ligája-döntőnek. A telt ház, a hangulat adott.

Show

A világhírű John Newman lép fel a BL-döntő előtt, úgy tűnik, az emberek ismerik a legnagyobb slágerét, jó a hangulat a Papp Lászlóban.

A győri BL-döntőkről

A Győri ETO története hetedik Bajnokok Ligája döntőjére készül. Az első hármat még nem a Final Four lebonyolítás alatt játszotta a csapat: 2009-ben a Viborg, 2012-ben a Buducnost állította meg Görbicz Anitáékat, ám 2013-ban a Larvik már fejet hajtott előttük. Azóta bevezették a Final 4-t, a Győr pedig egy kivételével minden egyes alkalommal ott volt a legjobbak között. 2014-ben és 2017-ben győzelmet ünnepelhettünk, 2016-ban, egy máig fájó meccsen, büntetőkkel végül a CSM Bucuresti üllt fel Európa trónjára.

A mérleg tehát a finálékban 3-3.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik