Élő Sport

Óriási dráma, Bajnokok Ligája-győztes a Győri Audi ETO

A címvédő Győri Audi ETO KC ahogy tavaly, úgy idén is a macedón Vardar Szkopjéval játszott a női kézilabda Bajnokok Ligája-döntőjét a budapesti Pap László Sportarénában, vasárnap este.

A magyar csapat a Final4 elődöntőjében a 2016-os bajnok CSM Bucurestit verte, nagyban a káprázatos második félidőnek, Grootnak, Oftedalnak és Görbicz Anitának köszönhetően.

Ismét Bajnokok Ligája-döntős a Győri Audi ETO KC
A címvédő a második félidőben bedarálta román ellenfelét a Final Four első elődöntőjében.

A másik párharcot, az orosz Rosztov-Don ellen hasonlóan magabiztosan húzta be a Vardar. A macedón sztárcsapat a BL-csoportkört hibátlan teljesítménnyel, a középdöntőt egy vereséggel, a negyeddöntőt pedig kettős győzelemmel zárta.

A meccsről:

A legfontosabb: drámai meccsen, hosszabbítás után a Győri Audi ETO KC 27-26-ra verte a macedón Vardar Szkopjét a budapesti Papp László Sportarénában.

Az első félidőben a magyar csapat kisebb rövidzárlattal magára húzta ellenfelét, több mint 10 percig nem lőttünk gólt, így csak a jó kezdésnek köszönettük, hogy döntetlennel (9-9) mentek a felek a szünetre.

A második játékrészben nagyon taktikus, parázs összecsapás kerekedett, az utolsó percekben több fordulatot is láthattak a nézők, végül a pont jókor felébredő és klasszisát megmutató Nycke Groot és Eduarda Amorim hosszabbításra mentették a találkozót. A ráadásban a momentum a magyar csapaté volt: attól a pillanattól kezdve a társak felnőttek a két vezér mellé, és végül szükség is volt mindenkire ahhoz, hogy címet védjen Ambros Martín csapata.

Jó példa, hogy a végén, egygólos előnyben, két másodperccel a hosszabbítás második részének vége előtt, a csereként beálló, sokak által kritizált Kiss Éva bemutatta élete védését, amely egyben azt is jelentette ott és akkor, hogy a Győri Audi ETO KC megszerezte története negyedik Bajnokok Ligája címét.

Eredmény, döntő:

Győri Audi ETO KC-Vardar Szkopje (macedón) 27-26 (9-9, 20-20, 24-23) – hosszabbítás után
gólszerzők: Groot 8, Amorim 6, Bódi 4, Görbicz, Hansen 3-3, Oftedal 2, Broch 1, illetve Lekic 6, Radicevic 4, Lazovic, Penezic, Lacrabere 3-3, Kuznyecova, Canadija, Risztovszka 2-2, Cvijic 1

46. perc

A jó védekezést egy még jobb támadás követi, és 7-6 után újra vezetünk, a gólszerző Görbicz Anita. De mire leírom, egyenlít a Vardar. 14-14.

45. perc

Hansen lő a felsőbe egy nagyszerű akció végén, 13-13, egyenlő. Innentől új meccs kezdődik.

42. perc

Emberelőnybe kerülünk, a létszámfölényt kihasználjuk, Bódi Bernadett a gólszerző. Már csak egy a hátrány. 12-13.

40. perc

Csak mondani kell, Lacrabere pont most indul be, a Vardar ismét két góllal vezet.

40. perc

Ezek Hansen percei, a gólja után kiharcol egy hetest is. Görbicz Anita érkezik, bevágja, ez volt az 50. hetes gólja a BL-döntők történetében. #Legenda

39. perc

Hansen újra betalál, így megszakad a rossz magyar sorozat, ám a másik oldalon a ma igen gyengén játszó Lacrabere is gólt dob. 12-10 a Vardarnak.

38. perc

Hetest kapnak a macedónok, pedig már jó ideje passzívon voltak. A büntetőt kihagyják azért, nagyon kellett ez most nekünk. Az elmúlt 20 percben mindössze két gólt dobtunk.

36. perc

Csak, hogy tetézzük a bajt: Eduarda Amorimot ismét kiállítják, neki ez már a második, nagyon kell a brazilnak figyelni.

34. perc

Grootra jött ki a figura, ő neki kell fognia a beállós Cvijicet, aki simán befordul, és bevágja. Kettővel megy a Vardar, 11-9, oda.

32. perc

Majdnem kiegészülünk, amikor lejátsszák Kuznyecovának, aki bevágja Grimsbö feje fölött. 10-9-re mennek a macedónok.

Kezdődik a második félidő

A fehér mezes Vardar kezdi a második játékrészt, 30 perc van hátra. Ebből kettőt, rögtön az első kettőt, tuti Görbicz Anita nélkül kell kibírnunk.

Félidő

Az utolsó másodpercekben még kiállítják Görbicz Anitát, de az eredmény nem változik. A csapatok 9-9-es állásnál mennek pihenni.

29. perc

Kenezic tesz róla, hogy ne örüljünk sokáig, ismét macedón-vezetés van. Ám a mi támadásunk során kiharcolunk egy hetest, amelyt Görbicz Anita értékesít. Idegörlő 9-9.

28. perc

Több mint 10 perc gólszünet után emberelőnybe kerül a Győri ETO. A fórt hacsak a második alkalommal is, de sikerül kihasználni. Bódi Bernadett a gólszerző, egyenlítünk, 8-8.

26. perc

Az időkérés után sem megy a lövés, a Vardar egy rendkívül szép támadással válaszol, és vezet 8-7-re.

25. perc

Szabálytalanul zárunk az ellenfél hatosánál, az ellentámadásból gólt kapunk, egyenlő. 7-7. Ambros Martín ki is kéri az idejét, össze kell kapni a lányokat fejben. Nyolc perce nem találtunk be.

24. perc

Hét perce nem lőttünk gólt, kisebb hullánvölgyben a Győr. A macedónok viszont az ex-győri Lekic révén már csak egy gólra vannak: 7-6.

20. perc

A négygólos előny helyett Amorim a kapus kezébe dobja a labdát, aki indítja a meginduló Risztovszkát, ő be is talál, már csak kettővel megyünk.

19. perc

Grimsbö óriásit véd, de a kipattanó után hetest kap a Vardar. Csakhogy a beálló Kiss Éván nem tudnak túljutni, marad a 7-4! Nálunk a momentum…

17. perc

Hosszan támad a Vardar, de a magyar csapat hősiesen kivédekezi, az ellentámadásból pedig a ma is nagyszerűen játszó holland válogatott, Nycke Groot eredményes. Ez már a harmadik gólja. 7-4, ide.

15. perc

A győri kapust, Grimsbőt lövik fejen, áll egy kicsit a játék, majd a folytatásban óriásit véd a norvég kapus. Így kell válaszolni erre, bravó.

13. perc

Magyar oldalon Althaus is csak a kapufát találja el, ezt kihasználva Andrea Lekic talál be. Az ellentámadásból a szombaton parádézó Groot állítja vissza a kétgólos előnyt. 6-4.

11. perc

Egy kisebb szünet után Groot füleli le a macedón passzt, így egy az egyben viheti a kapusra a labdát, be is lövi! 5-3. Side note: Görbicz első lövése a szélről kapufára csattan.

9. perc

Hihetetlenül intenzív a meccs, rengeteg az ütközés, a szabálytalanság. Andrea Lekic lövi át a magyar védelmet, 4-3.

Olvasói sztorik