Szép győzelem volt

Az Alcoa FKC küzdelmes mérkőzésen nyolcgólos győzelmet aratott a DVSC-Fórum csapata fölött a női kézilabda NB I 20. fordulójában.
Kapcsolódó cikkek

Ez a találkozó akárcsak a kupákban arról szólt, vajon meg tudja-e tartania pontvadászatban a két csapat összevetésében a Debrecen négygólos, hazai pályán szerzett előnyét (28-24), netán az Alcoa FKC együttesének ezt sikerül kiegyenlítenie, vagy több gól elérni. Idegesen kezdett mindkét gárda, így, aki csak úgy betévedt a Köfém csarnokba bizony csak kapkodta a fejét az eszeveszett rohanásban, amelyet mindkét fél együttesen művelt. Bő negyedórának kellett eltelnie, mire valamelyest ez a kapkodás már a szokásos meccstempót hozta, igaz addigra, pedig a Loki kapta el a fonalat, és perceken keresztül két góllal vezetett. Majd a 16. percben jubileumhoz érkezett Kristina Triscsuk, az orosz légiós nyolcszázadik gólját érte el Alcoás-színekben. Más kérdés, hogy ekkor ketten Tilinger Tamarával hátukon vitték csapatukat, mivel jóformán rajtuk kívül más képtelen volt Makrai Veronika kapuját bevenni. A 22. percben egyenlített ki hosszú idő után Vaszari Virág, majd Tilinger gólja már fehérvári előnyt hozott, amelyet már nem is eresztettek ki a kezükből a mérkőzés lefújásáig. A második félidőben még egyszer ugyan nekidurálta magát a DVSC, de két gólon belülre már nem tudtak férkőzni. Igaz ehhez kellett az is, hogy védekezésben feljavuljon a Fehérvár, valamint Szikora Melinda ismét káprázatos teljesítménye a kapuban. Nemcsak ledolgozta azt a bizonyos négygólos hátrányt a végére az Alcoa FKC, hanem több jó egyéni teljesítményt nyújtva rendesen meg is fejelték ezt. Nem utolsó sorban, pedig feljöttek a tabellán a 7. helyre, megelőzve ezzel a Debrecent.

Jegyzőkönyv:

Alcoa FKC – DVSC-Fórum 36-28 (18-15)

Székesfehérvár, 600 néző
V: Nagy F., Túróczy

FEHÉRVÁR: Szikora – Niksics, Nikcsevics 3, Tilinger 11, Horváth B., Triscsuk 12 (3), Vaszari 5
Cs: Becséri, Lelkes, Kuhinkó 2, Rádl 2, Maruscec 1
Edző: Konkoly Csaba

DVSC: Makai – Varsányi 8 (2), Karalyos 4, Kudor 2, Dakos 3, Siska 4, Kazai 3
Cs: Király (kapus), Szilágyi Á., Bálint 2, Slakta 2, Karnik.
Edző: Köstner Vilmos

Az eredmény alakulása: 6. p.: 3-2, 12. p.: 6-8, 18. p.: 8-11, 24. p.: 13-12, 28. p.: 15-14, 34. p.: 21-17, 40., p: 23-21, 46. p.: 27-24, 52. p.: 31-25, 58. p.: 36-28. 
Kiállítások: 6 illetve 10 perc
Hétméteresek: 3/3 illetve 8/2

Edzőszemmel:

–    Ahogy számítottam rá egy kicsit fáradtabban játszottuk ezt a mérkőzést a heti munkának köszönhetően. Nagyon lelkesen dolgoztak a lányok, ez okozta ezt a fáradságot. A védekezésünkben megint voltak olyan hiányosságok, amelyeket Szikora Melinda kompenzálni tudott a hétméteresek hárításával. Ötven százalék fölött volt a mutatója, ez, pedig nagyon kellett a csapat teljesítményéhez. Mindent megtettünk ma, az első félidőben, amikor visszavettük a vezetést óriási tartásról tettünk tanúbizonyságot, mert ne felejtsük el, eredménykényszer alatt játszottunk, azért, hogy az egymás elleni összevetésben is jobbak legyünk, mint a Debrecen – Konkoly Csaba az Alcoa FKC edzője.