Sport

Rangadó lesz a javából

Újabb négypontos mérkőzéshez érkezik az Alcoa FKC csapata, szerdán a DVSC-Korvex együttesét fogadják a fehérváriak.

A női kézilabda bajnokság 20. fordulójának kétségkívül egyik slágermérkőzése lesz a tabella hetedik helyén álló DVSC fehérvári vendégjátéka. Ez már csak azért is igaz, mivel az Alcoa FKC esetleges győzelmével pontszámban nemcsak befoghatja, hanem meg is előzheti vetélytársát, és akkor elmozdulhatnának a kilencedik helyről. Természetesen ezzel tisztában vannak Konkoly Csaba tanítványai is, ráadásul a statisztikát böngészve érdekes számadatokkal szembesültünk. Az Alcoa FKC és a DVSC összecsapásain jelentős előnynek tűnik a hazai pálya – legalábbis erre engednek következtetni a két csapat egymás elleni eredményei az elmúlt években, hiszen az utolsó húsz meccsen tizenötször a vendéglátó nyert! A fehárváriak legutóbbi tíz vendégjátékuk alkalmával mindössze kétszer tértek haza győzelemmel Debrecenből (2004. őszi bajnokiról és a 2006. tavaszi kupameccsről); viszont ezidő alatt házigazdaként hét győzelem, egy döntetlen és két vereség az FKC mutatója a debreceniek ellen.
Természetesen az Alcoa FKC hazai pályán nyerni szeretne, ezt támasztja alá Horváth Bernadett is.
Mindenképp nyerni szeretnénk, és visszavágni a decemberi vereségért, amikor nagyon csúnyán kikaptunk. Azon a meccsen sérülésem miatt nem játszhattam, de most nem lehet más célunk, mint minél jobban megverni őket. Jó védekezésre és koncentrált támadójátékra lesz szükségünk, és akkor folytathatjuk a Zajecar és a Békéscsaba ellen mutatott győzelmi szériát a csarnokunkban. Nem számít, hogy milyen fiatal egy csapat, szinte minden szívben dől el! Ha valakinek elegendő akaratereje van, akkor bárkit, még a Győrt is meg lehet szorítani. A DVSC-ből én két játékost emelnék ki: Dakos Noémit nagyon jó játékosnak tartom, valamint Kazai Anitát, aki hosszú évek óta Debrecenben van, és most az egyik legrutinosabb ember a keretükben. Kemény meccsre számítok, de remélem, magabiztos győzelmet érünk majd el. – hangsúlyozta a fehérváriak beállósa.

Köstner Vilmos két évig irányította – igaz még az 1999-2001-es szezonban – az akkor még Cornexi néven futó fehérvári együttest, tehát jól ismerheti a Köfém csarnok hangulatát, tisztában van azzal, hogy nagy csatára van kilátás szerda este.
–    Mindkét csapat számára nagyon fontos meccs lesz a szerdai, amely döntően befolyásolhatja az 5.-8.-ba kerülést. Decemberben az Alcoa elleni volt a megfiatalított együttes első meccse, s akkor nyertünk, ez váratlanul érte a fehérváriakat. Elemeztük annak a meccsnek a tanulságait, illetve az azóta lejátszott találkozók tapasztalatait. Ellenfelünknél edzőváltás történt, s Konkoly Csaba belépésével a szakmai változásokon túl új motivációt is talált a csapat. Hazai pályán nagyon simán megverték a Békéscsabát, s a sikert főként kiváló védekezésüknek és a kapusteljesítménynek köszönhették. Nekünk is nagyon nehéz dolgunk lesz, ha meg akarjuk bontani az Alcoa akaratos, magas, masszív védőfalát, illetve, hogy megállítsuk a hazaiak támadásait, amelyek nagyrészt Triscsuk Krisztina és Tilinger Tamara játékára épülnek. – nyilatkozta klubja hivatalos honlapján.

Ajánlott videó