Média

Az ATV Andy Vajna és Rákosi Tamás cégével szövetkezik

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója. Fotó: Pál Anna Viktória, 24.hu
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója. Fotó: Pál Anna Viktória, 24.hu

Andy Vajna és Rákosi Tamás közös műsorgyártó cége, az IKO műsort gyárt majd az ATV-nek – derült ki Németh S. Szilárdnak, az ATV vezérigazgatójának szavaiból kedden a Siófokon zajló Media Hungary 2018 konferencián.

Németh S. Szilárd az előadását követően a 24.hu kérdésére elmondta: az együttműködés a műsorgyártó céggel kizárólag a heti szórakoztató műsorok elkészítésére vonatkozik majd, mivel a közéleti műsorok, például a Heti Napló Sváby Andrással belső gyártásba kerül át. Az ATV eddig Hajdú Péter cégével dolgozott együtt, de Hajdú és az ATV útjai elválnak egymástól.

A vezérigazgató arra, hogy nem tart-e attól, hogy az együttműködés kapcsán felerősödnek a korábbi politikai találgatások az ATV kapcsán, azt mondta, aki akar, nyilván megpróbál majd belemagyarázni politikát, de pusztán szakmai megfontolásból született döntésről van szó.

Tetszik vagy sem, az IKO gyártja hosszú ideje a legnézettebb műsorokat. Mi is szeretnénk ilyeneket.

– nyilatkozta portálunknak a vezérigazgató, hozzátéve, hogy Andy Vajnával egyébként nem tárgyaltak, a tárgyalásokat a műsorgyártó másik tulajdonosával, Rákosi Tamással folytatták.

Fontos az is, hogy az együttműködés kizárólag a szórakoztató jellegű műsorokra vonatkozik: azokra, amelyeket eddig koprodukcióban gyártottunk Hajdú Péterrel

– említette Németh S. Szilárd.

A siófoki konferencián jelentette be a TV2 Média Csoport legújabb tévécsatornáit: még idén elindul a Jocky TV, a Moziverzum, a Spíler 2 és a Spíler 3, ezzel 15-re nő Andy Vajna hazai televíziós csatornáinak száma.

Az IKO eddig a TV2 legnagyobb műsorgyártójaként volt ismert.

Kiemelt kép: Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója interjút ad a 24.hu-nak 2016 áprilisában. Fotó: Pál Anna Viktória, 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik