Média

Szakított Hajdú Péter és az ATV

Véget ér Hajdú Péternek, az Esti Frizbi producerének és műsorvezetőjének együttműködése az ATV televíziós csatornával.

Hajdú annyit írt a Facebookra kedd este, hogy ismét lezárul egy rövid korszak az életében, illetve hogy két hete az ATV vezérigazgatójának, Németh S. Szilárdnak jelezte, hogy szeptembertől nem folytatják az Esti Frizbi című műsort, illetve a csatornától is elköszön. Hozzátette, szép volt ez a másfél év, ezért köszönettel tartozik, és sok sikert kíván a csatornának.

A csatorna közleményében azt írja, Hajdú Péter másfél évet töltött az ATV-nél, műsorai rendkívül sikeresek. A műsorvezető és a csatorna közös megegyezéssel, békében válnak el egymástól. A Frizbi Műsorgyártó Kft -nek nincs tartozása és a felek között nincsen anyagi vita. Az Esti Frizbi a tavaszi szezon végéig lesz a képernyőn, a szokott időben, vasárnaponként este 21.00-kor.

Hajdú Péter műsorai nagy nézettséget hoztak, a csatorna köszöni Péter és cégének munkáját

– reagált a hírre Németh S. Szilárd, az ATV általános vezérigazgatója.

Úgy tudjuk, a távozás azzal a választásokat megelőző esettel függhet össze, hogy Hajdú az ATV vezetőségének vétójogát figyelmen kívül hagyva interjúalanynak hívta be a Frizbi felvételére Deutsch Tamás fideszes EP-képviselőt annak ellenére, hogy a műsorba addig nem hívtak politikusokat. Hajdú a tiltás ellenére is felvette az interjút, ami ráadásul nagyon alákérdezős lett. Az interjú végül nem is kerülhetett adásba, az ATV vezetősége ugyanis úgy ítélte meg, ez az egyoldalúság a választások előtt különösen is problémás lehet, szakmai támadásoknak lehetne alapja. Már akkor rendkívül feszültnek tűnt a viszony Hajdú és a csatorna között.

Sváby András műsorvezető. Fotó: ATV
Mi lesz Sváby és Bochkor műsorával?
Megkérdeztük az ATV-től, mi lesz a Heti Napló Sváby Andrással és a #Bochkor című műsorokkal azután, hogy kiderült, a műsorokat eddig gyártó Hajdú Péter és ATV útjai elválnak egymástól.
Hajdú Péter Deutsch-interjúját letiltotta az ATV
Az interjú a vasárnapi Frizbiben került volna adásba. A csatornánál többen kiakadtak a műsorvezetőre, aki nem egyeztetett előre a vezetőséggel, és alákérdezős beszélgetést vett fel.

Kiemelt kép: Hajdú Péter Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik