Média

Távozik Friderikusz a Music FM-től

Kevesebb mint két hónap után máris megszűnik Friderikusz Sándor új műsora, a Friderikusz Vasárnap a Music FM-en.

Kiss Anikó, a rádiót működtető Prodo Voice Studio Zrt. vezérigazgatója pénteken azt mondta:

Mostantól vasárnap délelőttönként 9 és 12 óra között visszatér az éveken át megszokott, zeneközpontú műsorstruktúra. A vezérigazgató hozzátette, a Music FM teljes stábja sok sikert kíván a Friderikusz Vasárnap című műsor esetleges folytatásához, mivel van létjogosultsága egy olyan adón, amelyhez műsorstruktúrájában, arculatában és hangzásában illeszkedni tud.

A műsor idén január 21-én volt először hallható a budapesti 89,5 MHz-en fogható kereskedelmi rádióban, és háromórás időtartamú volt. A műsor egyharmadában, mivel zenei rádióról van szó, zene is volt, a kétharmad része azonban próza.

Az első órában mindig bemutatunk egy kevéssé ismert, de életművével figyelemre méltó személyiséget, akivel megbeszéljük az adott hét tetszőlegesen kiválogatott híreit is. A műsor második órájában lesz egy életmese, azaz egy olyan ember története, amely hordoz valami szívmelengetőt, akár példaértékűt. Az utolsó óra első felében pedig a hallgatóké lesz a főszerep: bármilyen problémájukkal telefonálhatnak, és én arra – a legjobb tudásom szerint – igyekszem válaszolni. Végül a műsor utolsó egységében kíméletlen kritikát mondok mindazokról az eseményekről, jelenségekről (tévéműsorokról, filmekről, színházi előadásokról, kiállításokról, hangversenyekről, stb.), amiket az adott héten láttam, hallottam

említette Friderikusz még a műsor indulását megelőzően.

Friderikusz hosszú kihagyás után tért vissza a médiába

Hatodik születésnapját ünnepli a rádió, egy év múlva lejár a jogosultság

A Music FM egyébként a napokban ünnepelte 6. születésnapját. Ebből az alkalomból FittiKém, a Délutáni RoadShow száguldó riportere a minap élő adásban szólította fel azokat az autóban ülőket, akik épp a Music FM-et hallgatják, hogy csakúgy mint hat évvel ezelőtt, a rádió indulásakor, dudaszóval köszöntsék a rádiót, mely a Kantar Hoffmann-Mediameter mérése alapján országosan a negyedik leghallgatottabb rádiónak minősül, a 15 évesek és annál idősebbek (15+) körében 670 ezer hallgatója volt 2017. október-december között átlagosan. Budapesti rádiók között ugyancsak negyedik, itt 169 ezer hallgatót mértek. A rádió jelenlegi műsorszolgáltatási jogosultsága 2019. február 7-ig érvényes, azt követően a Médiatanács döntésén múlik majd, hogy meghosszabbítja-e azt öt évvel.

Friderikusz – alkalmi szerepléseit leszámítva – a Music FM előtt hosszú ideig eltűnt a médiából, miután megszakadt közös munkája Hajdú Péterrel, a 2015-ben a TV2-n elindított Összezárva Friderikusszal című műsor producerével, annak ellenére, hogy a műsor rendkívül jó nézettséggel ment, a legnézettebb adás több mint 1,2 millió nézőt ültetett a televíziók elé a teljes lakosság körében. A műsorvezető 2016 márciusában, négy nappal a második évad forgatása előtt szerződést bontott Hajdú cégével, és távozott a csatornától. Távozását akkor azzal magyarázta, hogy ugyan szerette és szívesen csinálta ezt a műsort, még akkor is, ha nem minden korábbi vendég volt kedvére való, de meggyőződése, hogy egy televíziós műsorkészítő, ha integer személyiség, nem tekinthet el attól a közegtől, amelyben a produktuma helyet kap, nem legitimálhat a jelenlétével olyan törekvéseket és magatartásokat, amelyeket mélységesen megvet és elítél. Friderikusz 2016 májusában az ATV-től is távozott, ahol a TV2-vel párhuzamosan látható volt egy másik, nevét viselő műsor. Az ATV állítólag könnyedebb tartalmat szeretett volna tőle a megszokott beszélgetős műsora helyett. Friderikusz pályáját a Magyar Rádiónál kezdte, de a Klubrádiónál is volt egy ideig műsora, és alkalmilag a Music FM reggeli műsoránál, az Önindítónál is hallható volt Bochkor Gábor és István Dániel társaságában 2016 augusztusától 2017 februárjáig.

Ma derült ki az is, hogy Pachmann Péter műsorvezető távozik a Jazzy Rádiótól.

A nyíregyházi Retro Rádió logója
Törvénysértéssel kezdett a Retro Rádió új tulajdonosa
A Vajna-közeli céggel azonban nagyon elnéző a Médiatanács.

Kiemelt kép: Friderikusz Sándor a TV2 műsorvezetőjeként korábban fotó: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik