Média

Friderikusz visszatér a médiába

Hosszú kihagyás után hamarosan visszatér a médiába Friderikusz Sándor, derül ki a 89.5 Music FM Facebook oldaláról.

Friderikusz a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Music FM-en fog rádiózni. A műsora január 21-től, vasárnaponként lesz hallható a 89,5 MHz-en.

A Music FM-nek legutóbb 179 ezer fős elérése volt Budapesten a 15 éves vagy annál idősebb (15+) hallgatói csoportban, ezzel az ötödik leghallgatottabb fővárosi rádiónak számít.

2018. január 21-től, vasárnaponként FRIDERIKUSZ SÁNDOR a 89.5 Music Fm-en!

Közzétette: 89.5 Music Fm – 2018. január 11.

Friderikusz – alkalmi szereplését leszámítva – azután tűnt el a médiából, hogy megszakadt közös munkája Hajdú Péterrel, a 2015-ben a TV2-n elindított Összezárva Friderikusszal című műsor producerével, annak ellenére, hogy a műsor rendkívül jó nézettséggel ment, a legnézettebb adás több mint 1,2 millió nézőt ültetett a televíziók elé a teljes lakosság körében. A műsorvezető 2016 márciusában, négy nappal a második évad forgatása előtt szerződést bontott Hajdú cégével, és távozott a csatornától. Távozását akkor azzal magyarázta, hogy ugyan szerette és szívesen csinálta ezt a műsort még akkor is, ha nem minden korábbi vendég volt kedvére való, de meggyőződése, hogy egy televíziós műsorkészítő, ha integer személyiség, nem tekinthet el attól a közegtől, amelyben a produktuma helyet kap, nem legitimálhat a jelenlétével olyan törekvéseket és magatartásokat, amelyeket mélységesen megvet és elítél.

Friderikusz 2016 májusában az ATV-től is távozott, ahol a TV2-vel párhuzamosan látható volt egy másik, nevét viselő műsor. Az ATV állítólag könnyedebb tartalmat szeretett volna tőle a megszokott beszélgetős műsora helyett.

Friderikusz pályája során többször is dolgozott már rádiósként. Pályáját a Magyar Rádiónál kezdte, de a Klubrádiónál is volt egy ideig műsora.

Hírigazgató: Az ATV független, itt szabadon lehet dolgozni
A Népszabadság egykori főmunkatársa, a ma már az ATV hírigazgatóságát irányító Bednárik Ime kitart amellett, hogy az ATV-nél szabadon lehet dolgozni. Ezt a 444 szerdai cikke kapcsán közölte, melyben az állt, állítólag fideszes bulvártévévé alakítják a csatornát.

Kiemelt kép: Friderikusz Sándor a TV2-nél. Fotó: TV2 (archív)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik