Hétmillió forintra büntették Sebestyén Balázsék műsora miatt a Rádió 1-et

Sebestyénék a pénisztranszplantációval gúnyolódtak.

Ismét megbüntették a Balázsék miatt a Rádió 1-et: Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és Ráskó Eszter a reggeli műsorban egy péniszátültető műtéttel kapcsolatban viccelődtek hosszasan, ezzel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa szerint a csatorna „újfent megsértette a műsorszámok korhatári kategóriába sorolására és sugárzási időpontjára vonatkozó törvényi előírásokat. A testület a médiaszolgáltatóra 7 150 000 forint, annak ügyvezetőjére pedig a jogsértés ismételtségére tekintettel 175 000 forint bírságot szabott ki„ – derült ki az NMHH közleményéből.

Ahogy írják, „a testület még június 18-án indított hivatalból, állampolgári bejelentés alapján közigazgatási hatósági eljárást a médiaszolgáltatóval szemben. A III. korhatári kategóriába sorolt műsorszámot reggel 6 óra 13 perces kezdettel sugározta a Rádió 1, azonban az a Médiatanács szerint a közzétett témák és azok feldolgozásmódja alapján, a szexuális utalásokra, valamint az obszcén és trágár nyelvhasználatra tekintettel a IV. korhatári kategóriába tartozónak minősül, és kizárólag a késő esti műsorsávban, 21 óra után lett volna sugározható. A transzplantációval tréfálkozó adásban a műsorvezetők a szervátültetésből is gúnyt űztek, holott a III. korhatári kategóriában általában is kerülendő lenne a műtéti beavatkozások részletezése, mivel az túlzott félelmet kelthet a gyermekekben.”

Nem ez volt az NMHHM által kiszabott egyetlen bírság: többek közt a Hír TV-t és a műsort szintén leadó Karc FM-et is megbüntették, amiért Bayer Zsolt a Bayer show egyik adásában „kiirtandó féregnek”és „páviánnak” nevezte a bevándorlókat.

Kapcsolódó
A Médiatanács gyűlöletkeltőnek ítélte Bayer Zsolt gondolatait, Fidesz-reklám miatt elmarasztalták az M1-et is
A fideszes műsorvezető „kiirtandó féregnek”, „páviánnak” nevezte a bevándorlókat, akiket túlzó általánosítással beilleszkedni képtelen, veszélyt jelentő, erőszakos bűncselekmények elkövetésére hajlamos csoportként minősített.