Tarantino hatalmas Toy Story-rajongó, de a negyedik részt nem hajlandó megnézni

Szerinte a trilógia úgy tökéletes, ahogy van.

Quentin Tarantino Bill Maher vendége volt a komikus Club Random című podcastjában, amelyben a nevéhez híven sok mindenről szó esett. Többek között arról is, hogy milyen nehéz egy jó filmet igazán ütős trilógiává kerekíteni. Erre hozta fel pozitív példaként Tarantino Sergio Leone Dollár-trilógiáját, illetve a Toy Story első három részét, amelyek szerinte azon ritka bravúrok közé tartoznak, amelyek sikerrel vették ezt az alkotói kihívást.

Nem követem az összes animációs filmet, de a Toy Story-trilógiának nagy rajongója vagyok. Szerintem csak egy trilógia van, ami totálisan és minden szinten működik, és ez az Egy maréknyi dollárért, a Pár dollárral többért és A jó, a rossz és a csúf. Véghez viszi azt, amire egyetlen más trilógia sem volt képes. Az első film is fantasztikus, de a második annyira nagyszerű, és annyival nagyobb léptékben viszi vászonra az alapötletet, hogy elhomályosítja az elsőt. Aztán a harmadik ugyanezt teszi a másodikkal, és ez valahogy nem szokott megtörténni. Láthatod ezt a nagy ugrást az elsőtől a másodikig, aztán a harmadiknál már nem sikerül

– mondta Tarantino, aki erre példaként a Mad Max-filmeket említette.

A Toy Story íve azonban nem bicsaklik meg menet közben, a harmadik rész pedig Tarantino szerint egész egyszerűen csodálatos.

Ez az egyik legjobb film, amit valaha láttam. Ha pedig láttad a másik kettőt, akkor egyszerűen letaglóz. De az a helyzet, hogy aztán három évvel később vagy ilyesmi után csináltak egy negyediket, és nekem azt már semmi kedvem megnézni. Szó szerint a lehető legtökéletesebben fejezték be a történetet, szóval nem, nem érdekel, hogy jó-e. Én befejeztem.

Úgy sejtjük, hogy Tarantino bojkottja érvényes a már bejelentett ötödik részre is, amelynek 2026-ra ígérik a premierjét.

A 2019-ben bemutatott Toy Story 4 amúgy megríkatta kritikusunkat, aki ugyan elismerte, hogy talán nem olyan jó, mint előzményei, de úgy vélte, így is vétek lenne kihagyni.