Videó

„Nem akarom, hogy az én nemzeti identitásom a gyűlölet legyen”

A 24.hu videósorozatában, a Mielőtt végleg felnövünkben magyar fiatalok útkeresését mutatjuk be csütörtök esténként. A negyedik részben Máté a pécsi gimi francia tagozatáról a dijoni egyetem felé veszi az irányt, miközben apja is hosszú utat tesz meg, mint ő mondja, a teljes homofóbiától a teljes elfogadásig.

A Compact TV stábja által készített videósorozat hét szereplőn és történeten keresztül mutatja be, hogy hogyan látják a világot, a közéletet és a jövőt a mai huszonévesek, akik bár mind más háttérrel és életfelfogással rendelkeznek, sok szempontból nagyon hasonló kérdésekkel találják szembe magukat a felnőtté válás küszöbén.

Balogh Rita és Akar Péter rendezők egy éven át tartó kutatómunka során találták meg azokat a szereplőket akiknek történetén keresztül betekintést nyújthatnak abba, hogyan gondolkodnak a mai fiatalok. A szereplők között lesz a Bács-Kiskun megyei közegben saját és mások előítéleteivel birkózó, csillogásra vágyó pincértanuló; a közegét a Fidelitasban megtaláló fővárosi lány; a zenei karrierjén dolgozó, de elvágyó FőzeLAKE; huszonéves kutyakiképző, akit a transzgenerációs kérdések foglalkoztatnak; minden idejét vállalkozásának szentelő startupper és balett táncosból lett villanyszerelő, akit az áramkörök jobban izgatnak a rivaldafénynél. Ebben a részben pedig a pécsi gimnáziumból a Sciences Póra bejutott Máté, akinek a szüleinek is meg kellett tennie fejben egy utat ahhoz, hogy elkísérjék a pécsi Pride-ra.

Legfrissebb videók
Olvasói sztorik