Kultúra

Leonardo DiCaprio és a brazil elnök ismét a Twitteren szólogatnak be egymásnak

Theo Wargo / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Theo Wargo / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Twitteren üzenget egymásnak Leonardo DiCaprio és Jair Bolsonaro brazil elnök. A környezetvédelmi törekvéseiről ismert színész bejegyzésben buzdította a brazilokat arra, hogy menjenek el szavazni.

Brazília az Amazonas és más, a klímaváltozás szempontjából kritikus ökoszisztémák otthona. Az, hogy mi történik ott, mindannyiunk számára fontos, ezért a fiatalok részvétele a választáson kulcsfontosságú abban, hogy fontos változások történjenek egy egészségesebb bolygó érdekében

– írta posztjában, és bár nem nevesítette Bolsonarót, egyértelmű, hogy nem a klímaügyileg nem túl fényesen teljesítő elnök mellett kampányol.

A válasz nem is váratott sokat magára, Bolsonaro gúnyosan köszönte meg DiCaprio üzenetét:

Köszönöm a támogatást, Leo! Tényleg nagyon fontos, hogy minden brazil szavazzon a közelgő választásokon. Polgáraink majd eldöntik, meg akarjuk-e tartani az Amazon szuverenitását, vagy inkább olyan szélhámosok uralkodjanak felette, akik külföldi érdekeket szolgálnak.

Az elnök azt is hozzátette, hogy DiCaprio szerinte jó munkát végzett A visszatérő című 2015-ös filmben.

A viszály nem újkeletű, a brazil elnök 2019-ben konkrétan DiCapriót nevezte meg az amazóniai erdőtüzek okozójaként, szerinte a színész pénzelte az erdők felgyújtását.

Kapcsolódó
A brazil elnök szerint Leonardo DiCaprio tehet az amazóniai erdőtüzekről
Valójában a helyi földfoglalók okozhatták azokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik