Kultúra

Csókay András a Szász János-ügyről: Egy sikeres műtétről számoltak be, közben a gyerekek haldokoltak

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Az orvoscsapat tagjai értetlenül állnak a rendezőnél tartott házkutatás előtt.

Szász János otthonában múlt pénteken tartottak házkutatást, számítógépeket, adathordozókat, telefonokat foglaltak le otthonában a rendőrök. A rendező szerint a szétválasztott bangladesi ikerpárról szóló, készülő dokumentumfilmje körül alakult ki jogvita, ez állhat a házkutatás hátterében.

Kapcsolódó
A szétválasztott ikerpárról szóló filmje miatt jelentették fel Szász Jánost
Magánszemély jelentette fel, de a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvánnyal kialakult konfliktusa miatt tarthattak nála házkutatást.

A rendkívüli műtétet végző orvoscsoport két tagja, Csókay András és Hudák István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedd este beszélt arról, hogy az orvosok és Szász János között baráti a viszony és nincsen semmiféle vita. A műtétet szervező Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány és Szász János viszont jó ideje konfliktusba került egymással a felvételek miatt.

Szász János nem egy gyilkos, nem pornófilmeket gyárt, nem adócsalással foglalkozik. Egy művész, és nagyon jól csinálja a munkáját. Nem fér a fejembe, miért történt a házkutatás

– mondta Hudák István, aki szerint valaki félrevezette a rendőrséget, és olyan aránytalan ez az eljárás, mint ágyúval kacsára vadászni.

Csókay András 17 évig volt az alapítvány elnöke, és részben épp a Szász Jánossal folytatott borzalmas viták miatt távozott onnan, mert ezek már akkor is kitörtek. Az orvos úgy véli, hogy a magyar rendőrség tüntetéseken jól végzi a munkáját, de szerinte egy jó rendőrséget is félre lehet vezetni. Azt mondta, Szász a felvételek másolatát még Bangladesben odaadta az alapítványnak, nehogy elvesszen.

Az alapítvány kommunikációja félrecsúszott a műtét után. Egy sikeres műtétről számoltak be, közben a gyerekek, valljuk be, haldokoltak

– mondta a műsorban Csókay, aki szerint borzalmas nagy szenvedés zajlott a műtét 26 órájában, és az utána való 18 napban, amíg ott voltak. Ebből rendkívül komoly nézeteltérések voltak, amit művészként Szász János is észrevett, és adott esetben a filmben is ábrázolhatja.

Nem biztos, hogy az alapítványnak érdeke a valóságnak a reális ábrázolása, beleértve a rengeteg szenvedést, sírást, és aztán persze örömöt. Nem biztos, hogy ez a jó reklámfilm.

Kiemelt képünkön Csókay András látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik