Kultúra

Oprah Winfrey kapta az életműdíjat a Golden Globe-gálán

Köszönőbeszédében a szexuális zaklatások áldozatai előtt tisztelgett az ismert tévés személyiség. Videó.

Oprah Winfrey vehette át az 1952-ben alapított Cecil B. DeMille-életműdíjat a helyi idő szerint vasárnap este Hollywoodban 75. alkalommal megrendezett Golden Globe-díjátadó gálán, amelynek közönsége felállva ünnepelte a népszerű televíziós személyiséget és üzletasszonyt.

Kemény nők taroltak az idei Golden Globe-on
Éjszaka kiosztották a díjakat, de az idei gála a zaklatások elleni kiállásról szólt.

A 63 éves Winfrey köszönőbeszédében hangsúlyozta: ő az első fekete nő, aki megkapta ezt a az elismerést, és reméli, hogy ez a gesztus hatással lesz a ceremóniát néző fiatal lányokra.

Nem csak a szórakoztatóiparra voltak hatással a zaklatási sztorik. Ezekben a bonyolult időkben még nagyobb iránymutatásra van szükség, mint bármikor. Meg kell tanulnunk, hogy a legerősebb fegyverünk, hogy beszélünk az igazságról.

 

Fejet hajtok azok előtt a nők előtt, akik évekig viselték el a zaklatást, mert – akárcsak édesanyámnak – számlákat kellett befizetniük, vagy az álmaikat kergették. Ők azok a nők, akiknek a nevét sohasem ismerjük meg. A hatalommal bíró bántalmazóknak pedig üzenem: az ő idejük lejárt.

 

Azt szeretném, hogy minden lány, aki ezt a műsort nézi, tudja: új nap jelent meg a horizonton. És amikor ez a nap felkel, azt nagyon sok csodálatos nőnek, és néhány kivételes férfinak köszönhetjük

— mondta beszédében, melyet álló tapssal ünnepelt a közönség.

Oprah a zaklatási botránnyal kapcsolatban arra biztatta a díjátadó nézőit, hogy álljanak ki igazukért, és mondják el, ami velük történt, mert ez a legerősebb eszközük a visszaélések felszámolására.

Kiemelt kép: Getty Images/WireImage/Steve Granitz

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik