A barlangban rekedt thai gyerekek edzője ismét fogságba szorult

Hat évvel a hihetetlen történet után.

A 2018-ban hetekre egy barlangban rekedt thai gyerekfocicsapat edzőjének ismét csapdába szorult, ezúttal a saját házának a tetején, írja a Guardian.

Ekkapol Chantawong kulcsfontosságú szerepet játszott benne, hogy hat évvel ezelőtt a vele lévő gyerekek túléljék a megpróbáltatásokat a barlang mélyén, melynek kijárata a hirtelen lezúduló sok eső teljesen elzárta.

Ezúttal is szükség volt a lélekjelenlétére. A Jagi névre keresztelt szupertájfun Vietnamban, Mianmarban, Laoszon és Thaiföldön is hatalmas pusztításokat végzett, ezt a saját bőrén érezhette meg az edző.

Ekkapol falujában nagyon hirtelen kezdett emelkedni a vízszint, ezért a férfinak és családjának nem volt esélye elmenni. A háztetőre menekültek, ott töltötték a kedd éjjelt a barátnőjével és nagynénjével.

Féltem, de azt mondtam magamnak, hogy nyugodtnak kell maradnunk. Várjunk és elemezzük a helyzetet

– mondta, hozzátéve, hogy a barlangban történt esetből sokat tanult.

Miután a vízszint csökkenni kezdett, le tudtak mászni a tetőről, de a házat sokáig ezután sem tudták elhagyni.

Arra a kérdésre, hogy el tud-e képzelni egy harmadik hasonló esetet, Ekkapol úgy felelt: „nehéz megmondani. Nem tudjuk előre, mi történik a jövőben, de remélem, hogy a ma éjjelt már nem kell a tetőn töltenünk.”

A tájfunról ide kattintva láthat döbbenetes fotókat.

Kapcsolódó
Eszméletlenre gyógyszerezték a barlangban rekedt thaiföldi gyerekeket
A fiúk edzője már azon gondolkozott, mi lesz, ha egymást akarják majd megenni. Egy ausztrál újságíró könyvben írta meg a tavaly nyáron az egész világot izgalomban tartó mentőakció igaz történetét.