Több gyereket megerőszakolt és szifilisszel fertőzött meg egy férfi a Felvidéken

Legtöbbjükkel orális vagy anális közösülést végzett, akár erőszakkal, akár beleegyezésükkel.

Hét év szabadságvesztésre ítéltek Szlovákiában egy férfit, akit mások mellett szexuális erőszakkal vádolnak, és azzal, hogy több gyereket is szifilisszel fertőzött meg a Kassához közeli Szobráncon.

A hatóságok idén januárban kezdtek el mozgolódni, amikor a nemi betegség kiugróan magas előfordulását regisztrálták a környék fiataljai körében. A nyomok a 31 éves Ladislav N.-hez vezettek, akit nem sokkal később le is tartóztattak. A Parameter beszámolója szerint az ügynek 12 kiskorú sértettje van, mindannyian a közeli romatelepről származnak. Őket esetenként édességgel csábított magához a férfi, másoknak pornófilmet akart mutatni.

Legtöbbjükkel orális vagy anális közösülést végzett, akár erőszakkal, akár beleegyezésükkel, és kilenc 7 és 14 év közötti gyereket fertőzött meg szifiliszes fertőzéssel.

A vádirat szerint áldozatait főként a a családi házába csábította, de voltak, akiknek sikerült elmenekülniük. A férfi mindezek mellett a háza melleti patakban úszkáló gyerekekről is rengeteg fotót készített, ezeket a telefonján és a számítógépén tárolta.

Ladislav N. csütörtökön állt bíróság elé, ahol beismerő vallomást tett. A jogerős ítélet értelmében hét év szabadságvesztésre ítélték, továbbá védőszexológiai kezelésre is kötelezték. Az eljárás során a segédkező szexológus szakember szerint a férfi a cselekmények idején nem szenvedett mentális betegségben vagy más rendellenességben, ugyanakkor efebofíliát állapított meg nála.