Nagyvilág

Földről leadott lövés találta el a repülőgép utasát

A levegőben találta el egy lövedék a Myanmar National Airlines egyik járatának utasát – írja a Mirror. A lövést a felszínről adták le, a lövedék áthatolt a gép törzsén.

A repülő szeptember 30-án épp a mianmari Loikavban, Kajah állam fővárosában landolt, amikor az utas megsérült. A sebesültről egy fotó is megjelent a közösségi médiában, ezen az látható, ahogy székében ülve nyaka és arca jobb oldalához egy zsebkendőt szorít. Leszállás után a férfit kórházba szállították.

Daniel Garrido / Getty Images

A repülőn keletkezett lyukat is megörökítették, a lövedék nagyjából ezerméteres magasságban csapódott be. A Loikavba tartó járatokat az eset után határozatlan időre felfüggesztették.

Az ország katonai kormányzata szerint lázadó erők adták le a lövést, a felkelők viszont tagadják ezt. Zav Min Tun vezérőrnagy, a kormány szóvivője háborús bűnnek nevezte az esetet. A kelet-mianmari Kajah területén a tavaly februári puccs óta heves harcok dúlnak.

A lázadó csoportok szerint nem ők lőttek a gépre. A futópálya és a reptér többi része eleve erősen védett, ez nagyban megnehezítené a támadást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!