A következő élő közvetítés része Mariupol a földi pokol, rakétateszttel gondolkodtatna el Putyin

Bloomberg: Egyre többen gondolják úgy a Kremlben, hogy katasztrofális hiba volt a háború megindítása

A Bloomberg értesülései szerint egy kicsi, lassan növekvő csoport alakult ki a Kreml falain belül, amely egyre kritikusabban szemléli az Ukrajnában zajló háborút.

A lap tíz forrásra hivatkozva írja azt, hogy ez a magas rangú tisztviselőket is magában foglaló csoport tagjai szerint a háború „katasztrofális hiba, ami évekre vissza fogja vetni Oroszországot”. A megtorlástól tartó, névtelenül nyilatkozó személyek ugyanakkor úgy vélik: semmi esély arra, hogy Vlagyimir Putyin irányt váltson, ahogy arra sem, hogy odahaza valaki szembeszálljon vele.

Putyin egyre inkább a keményvonalas tanácsadók szűkebb körére támaszkodik, és elutasítja más tisztviselők azon próbálkozásait, hogy figyelmeztessék őt az országot megbénító gazdasági és politikai következményekre,

olvasható a cikkben, amely hozzáteszi: a Kremlen belül is vannak már olyanok, akik egyre inkább tartanak attól, hogy Putyin akár nukleáris fegyvereket is bevethet.

Alekszej Nyikolszkij / Kreml / EPA / MTI Vlagyimir Putyin orosz elnök a nemzetbiztonsági tanács ülésén a moszkvai Kremlben 2022. február 21-én. 
Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik