Nagyvilág

Pánik tört ki az atlantai reptéren, miután véletlenül elsült az egyik utas lőfegyvere

Biztonsági ellenőrzés közben elsült egy lőfegyver az atlantai repülőtéren az Egyesült Államokban szombaton, pánik tört ki, hárman megsérültek – közölték a hatóságok.

Egy utas vizsgálat közben belenyúlt a táskájába, megmarkolta a nála lévő lőfegyvert, ami elsült. A vétkes utas azonnal kirohant az ellenőrzőpontról, és elmenekült a repülőtér egyik kijáratán.

Nem szándékos, hanem vétlen lövöldözés történt.

A reptéren ideiglenesen leállították a járatok indítását – derült ki a tájékoztatásból.

A véletlennek minősített lövés rémületet keltett, a közösségi médiában megjelentek azok a felvételek, amelyeket a riadt utazók videókat tettek közzé a Twitteren és más online oldalakon a Hartsfield-Jackson Atlanta nemzetközi repülőtéren, az ország egyik legforgalmasabb légikikötőjében kialakult káosz pillanatairól.

Három ember megsérült, de sérüléseik nem voltak életveszélyesek, és senkit sem lőttek meg – közölte a közlekedésbiztonsági hivatal (TSA), anélkül, hogy részletezte volna az esetet.

 

A közösségi média felhasználói szerint a fennakadás hosszú sorokat és egyesek számára lekésett járatokat jelentett. Az incidens a hálaadási ünnepi utazási főszezon előtt történt.

Nem derült ki, hogy a menekülő utast később megállították-e, vagy a lőfegyvert visszaszerezték-e. A repülőtér működése azonban legalább két órán át szünetelt, amíg a nyomozás folytatódott. Sem az utasok, sem az alkalmazottak nem voltak veszélyben – közölték a repülőtér illetékesei.

A közlekedésbiztonsági hivatal közleménye szerint egy tisztviselő egy utas táskáját akarta a repülőtér fő ellenőrzőpontján megvizsgálni, mert a röntgen egy tiltott tárgyat észlelt. A tisztviselő az utasnak azt tanácsolta, hogy ne nyúljon a tárgyhoz, de amikor a biztonsági ember kinyitotta a tiltott tárgyat tartalmazó rekeszt, az utas belenyúlt a táskába, és megragadta a lőfegyvert, ami ekkor elsült. Az utas ezután elmenekült.

A hatóságok nem erősítették meg, hogy egy vagy több lövés dördült el. Az atlantai rendőrség mindent tisztázott, és a repülőtéren két óra múlva helyreállt a rend, de minden utast újra átvizsgáltak.

Az Atlanta Journal-Constitution helyi híroldal beszámolója szerint egyesek a lövések hallatán kirohantak a reptérről, ami a Twitter közösségi oldalra feltett videofelvételen is látszik.

A repülőtéri ellenőrzőpontokon lőfegyverrel rajtakapott utasok büntetésre számíthatnak. A TSA szerint a tisztviselők csak ebben az évben legalább 450 lőfegyvert találtak az atlantai repülőtér biztonsági ellenőrző pontjain.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik