Nagyvilág

A Mészáros család, Jászai Gellért, a ZTE tulajdonosa és az MKB elnöke is luxusjachtozott nyáron

Partizán / YouTube
Partizán / YouTube

A Partizán YouTube-csatornáján jelent meg Németh Dániel fotó- és oknyomozó riporter tízperces rövidfilmje, amelyben a NER-elit nyaralási szokásait mutatja be helyszíni felvételekkel. Korábban Németh dokumentálta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adriai jachtozását, majd az is kiderült, hogy az újságíró két telefonját is feltörték az állami szervek által használt Pegasus kémszoftverrel.

Ahogyan korábban az Átlátszó cikke alapján megírtuk: nem sokat pihentek idén Szíjj László milliárdos jachtjai és az OE-LEM lajstromjelű luxusrepülő sem. Németh Dániel nem csak a különböző repülő- és hajókövető oldalak adatai alapján dokumentálta a luxusutakat, hanem a helyszínekre is követte a járműveket és utasaikat.

A filmben megjelenik

  • dr. Barna Zsolt, az MKB elnök-vezérigazgatója, aki június 26-án járt a Lady Mrd fedélzetén,
  • Jászai Gellért, a közbeszerzési megbízásokkal milliárdos tételben ellátott 4iG elnök-vezérigazgatója, aki július 9-én jachtozott,
  • Mészáros Lőrinc testvére, Mészáros János – akinek közpénzes sikereiről itt olvashatVörös József ügyvéddel és Végh Gáborral, a ZTE tulajdonosával nyaralt.
  • Mészáros Lőrinc fia, ifj. Mészáros Lőrinc előbb Horvátországban nyaralt, majd egy hét múlva az egész Mészáros-család Olaszországban jachtozott.

Németh összegzése szerint a kiválasztottak 2021. 06. 21 és 08.29. között 66164 kilométert repültek az OE-LEM lajstromjelű luxusrepülővel; közben Szíjj László két jachtja, a Lady Mrd és a Seagull Mrd 8996, illetve 5333 kilométert hajóztak. Számításai szerint

a repülő és a hajók bérleti díja 540 millió forint volt. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik