Nagyvilág

Forbes: Donald Trump 25 éve nem bukott ekkorát

Cristobal Herrera Ulashkevich / MTI / EPA
Cristobal Herrera Ulashkevich / MTI / EPA
A volt elnök kikerült a leggazdagabb amerikaik 400-as listájáról, ahová Mészáros Lőrinc sem férne fel.

Donald Trump 25 év után először már nem szerepel az amerikai Forbes 400 leggazdagabb embert felvonultató listáján. A 400-ak közé idén már 2,9 milliárd dollárral (a tavalyinál 800 millióval többel) lehetett bekerülni, a volt elnök vagyonát viszont csak 2,5 milliárdra becsülték. Tavaly ez elég volt az elit klub tagságához, de idén sokan és sokat nyertek a pandémia alatt: 40 százalékkal, 4500 milliárd dollárra nőtt a toplistások összvagyona.

A magyar Forbes ennek kapcsán megjegyezte, a 2,9 milliárd dolláros szintet nem ugraná meg a leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc sem (másfél milliárd dolláros becsült vagyonával), aki nemrég nősült újra.

A leggazdagabbak listáját sokáig vezető Bill Gates, a Microsoft alapítója visszacsúszott a 4. helyre, vagyona egy része a válása miatt már volt felesége neve mellett szerepel, aki így – új belépőként – a 158. helyen szerepel.

Jeff Bezos is elvált 2019-ben, de maradt a lista élén (201 milliárd dollár), míg volt felesége, MacKenzie Scott az 58 milliárdos vagyonával a 15. helyet szerezte meg. A listán második Elon Musk (190 milliárd dollár), a harmadik pedig  Mark Zuckerberg (134 milliárd dollár).

A szárnyaló tech részvényeknek miatt az elmúlt egy évben ez a szektor pörgette legjobban a listán szereplők vagyonát. A tech-dominancia egyértelmű nyertese a Tesla-SpaceX vezér Elon Musk, akinek a legnagyobbat nőtt vagyona.

Kiemelt kép: Donald Trump a kevert harcművészet korábbi bajnoka, Vitor Belfort és profi boksz két súlycsoportjában is világbajnok Evander Holyfield összecsapásán a floridai Hollywoodban szeptember 11-én. MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich

Ajánlott videó

Olvasói sztorik