Gazdaság

200 milliárdos keretmegállapodást kötött a kormányzati ügynökség informatikai beszerzésekre

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA

Hatalmas összegű keretmegállapodást kötött két informatikai tőzsdei cég a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt.-vel, derül ki a Telex cikkéből.

Homogén és inhomogén szerverek és tárolók beszerzésére vonatkozott a felhívás, öt-öt konzorciumot hirdetett ki nyertesként a DKÜ, és mindkét résznél ott van a nyertesek között a 4iG által vezetett konzorcium. A keretmegállapodás összege nettó 204 milliárd forint, de ez nem jelent automatikusan megrendeléseket, mivel az egyes konkrét beszerzéseket újra megversenyeztetik a konzorciumok között.

A több mint 60 százalékban Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó 4iG a kormányzat kedvenc IT-cégének számít, évek óta hasít az állami tendereken, idén már a DKÜ-szerződés előtt is több mint 7 milliárd forintnyi megrendelést kapott – írja a Telex.

Frissítünk!

Cikkünk korábbi verziójában a Telex nyomán azt írtuk, hogy a 4iG és a Delta Technologies külön-külön futottak be egy-egy 200 milliárdos keretszerződési tenderen, de valójában ugyanarról a keretszerződésről van szó, amelybe több konzorcium is bekerült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik