Nagyvilág

A nap legfontosabb hírei – 2020. június 24.

Négy hónap után közgyűlést tartott a főváros. Kiderült, hogy több kerületben emelkedik a parkolás díja, és hogy nem használhatják a Lánchidat az augusztus 20-ai tűzijátékhoz, amely drágább lesz, mint valaha.

Az IMF friss prognózisa alapján sokkal jobban visszaveti a világgazdaságot a koronavírus, mint eddig gondolták, itthon közben megalakult a gazdaságvédelmi operatív törzs, ám az idősitthonok dolgozó hiába voltak a frontvonalban, jó, ha a kormányzati jutalom ötödét megkapják.

Bármennyire is szeretnénk, a járvány fenyegetésén sem vagyunk még túl, Horvátország szigorít a beutazási szabályain, Peking példája pedig az egész világnak intő jel lehet.

Orbán veje egy félkész visegrádi hotelből húzott milliárdos hasznot, az várnegyed egyik önkormányzati lakásának bérlői pedig turistáknak adták ki az ingatlant.

Utánajártunk annak is, mit szólnak a zenészek, hogy a jövőben Demeter Szilárd feladata lesz a könnyűzene megújítása és társadalmiasítása, bármit is jelentsen ez.

A kiemelt képen belvíz borít egy napraforgótáblát a Tiszanagyfaluhoz tartozó Virányos határában, az elmúlt napok esőzései után. Fotó: MTI/Balázs Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik