Belföld

Drágul a parkolás Budapesten

Augusztus 1-től több helyen is emelkednek a parkolási díjak Budapesten, döntött a fővárosi közgyűlés.

A budapesti parkolási rendszerben jelenleg ötféle díjkategória van (175, 265, 350, 440, 525 forint óránként), ezen belül ugranak egy szintet az árak a II., a XII., a XIII. és a XIV. kerület egyes parkolási zónáiban.

Újlipótvárosban – ahova sokan jártak át parkolni a legmagasabb díjtételt alkalmazó V. kerületből – ezentúl szintén a legmagasabb tarifát, azaz 525 forintot kell majd fizetni óránként.

A XIII. kerületben egyúttal tovább terjesztik a fizetős parkolás északi határát, augusztustól a Dugonics és a Madridi úton húzódó kerülethatárig kell majd fizetni.

A XII. kerületben egységesítik a díjzónákat, mindenhol 440 forintot kell majd fizetni óránként, valamint itt is kevesebb helyen lehet ezentúl ingyenesen parkolni, a Józsa Béla közig és az Alsó-Svábhegyi útig tart majd a fizetős szakasz.

A II. kerület a Margit híd és Szépvölgyi út között rögtön két lépcsőt is ugrik a tarifa, az eddigi 175 forint helyett 350 forintot kell majd fizetni, ahogy a  Marczibányi téren is.

Zuglóban a Mexikói út és a Nagy Lajos király út között 175 helyett 265 forintba kerül majd egy óra parkolás, és fizetőssé teszik az Örs vezér tere körüli területeket is.

Kép: 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik