Több támadó is lehetett Berlinben, 14-en súlyos sérüléseket szenvedtek

Az ügyészség abból indul ki, hogy merénylet történt, de ezt egyelőre nem lehet biztosan kijelenteni.
Kapcsolódó cikkek

Berlin tűzoltóparancsnoka, Wilfried Gräfling kedd délután sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 18 súlyos sérültet szállítottak kórházba hétfő este a Kaiser Wilhelm Emléktemplom mellett rendezett karácsonyi vásárban történt támadás helyszínéről, közülük hárman meghaltak kedd reggelre, velük együtt 11-en vesztették életüket. Rajtuk kívül holtan találták a támadáshoz használt kamion vezetőjét is, vele lőtt seb végzett. A sofőr holttestét az anyósülésen találták meg. Gräfling közlése szerint 14 személy súlyos, 17 könnyebb sérüléseket szenvedett.

Peter Frank államügyész arról beszélt, hogy egyelőre nem biztosak az elkövetők számában. A korábban elfogott 23 éves pakisztáni férfival kapcsolatban annyit tudtak megállapítani, hogy nem ő vezette a kamiont és nem állt kapcsolatban az elkövetővel vagy elkövetőkkel.

Az ügyészség abból indul ki, hogy terrortámadás történt, de ezt teljes bizonyossággal nem lehet kijelenteni egyelőre. Terrortámadásra utal a nizzai vérengzéssel való hasonlóság, a helyszín és az alkalom megválasztása is.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, hétfőn este Berlinben, a Breitscheidplatzon rendezett karácsonyi vásárban kamion hajtott a tömegbe.

(Focus)