Új államtitkárság felállításáról egyeztet Nagy Márton Orbán Viktorral

Feladata lesz a folyamatos kapcsolattartás az érdekképviseletekkel, szakmai szervezetekkel, kamarákkal és magukkal a vállalkozásokkal is.

Új kkv-államtitkárság létrehozásáról egyeztet Orbán Viktorral Nagy Mártonárulta el a nemzetgazdasági miniszter az atv.hu kérdésére.

A tárcavezető szerint a kis- és közép vállalkozások (kkv) esetében kiemelt prioritást élvez a digitalizáció felgyorsítása, ugyanis e nélkül a 21. században nem beszélhetünk versenyképességről. Úgy fogalmazott:

egy új, célzott és beruházást támogató 1+1 rendszert kell felépíteni, mert ma ilyen rendszer a kkv-kra vonatkozóan nem létezik, miközben a kkv-k jelentik a gazdaság gerincét.

Mint mondta, ez azt jelenti, hogy „mi akár egy beruházás 50 százalékát is megfinanszíroznánk vissza nem terítendő forrással. Itt pályázati rendszerben gondolkodunk”.

A miniszter közölte, az új államtitkárság feladata lesz a folyamatos kapcsolattartás az érdekképviseletekkel, szakmai szervezetekkel, kamarákkal és magukkal a vállalkozásokkal is. Kiemelte: „ahogy az ipar esetében is az ipari szereplőkre hallgattunk – hiszen ők kockáztatják a pénzüket –, úgy a kkv-k esetében sem akarunk okosabbak lenni, mint maguk a kkv-k. Pontosan ők látják, mire van szükségük, mi segíti legjobban a fejlődésüket”.