Gazdaság

Nincs vége: tovább ütik a forintot

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Csütörtök délelőtt ismét gyengülni kezdett a magyar fizetőeszköz. Nagyobb elmozdulást a nap folyamán az Európai Központi Bank délutáni kamatdöntése hozhat: ugyan már borítékolható a kamatvágás, de Christine Lagarde EKB-elnök iránymutatásai ezúttal a vártnál nagyobb jelentőségűek lesznek majd.

Csütörtök reggel továbbra is az előző napi szint környékén mozog a forint az euróval szemben, 390 forint 90 fillérbe került egy euró tíz óra előtt. Délelőtt ismét gyengülésbe kezdett a forint, 391,6-ig gyengült az euróval szemben, vagyis a fellélegzés csak átmeneti lehetett. Az euró ereje is fogy a dollárral szemben az EKB mai kamatdöntése előtt – írja a portfolio.hu.

11 óra előtt már fillérekre állt a 392-es eurótól az árfolyam, erőteljes gyengülés volt látható. Ugyanakkor eddig nem tudta átvinni a 392-et az EUR/HUF, délután 1 óra előtt 391 forint 90 filléren állt a kurzus.

Az Európai Központi Bank ma délután teszi közzé legfrissebb kamatdöntését, melytől a piacok teljesen egyértelműen egy 25 bázispontos enyhítést várnak. Az EKB döntése a forintnak és az eurónak is fontos lesz. A várható 25 bázispontos vágást nagy valószínűséggel egy októberi csökkentés követi majd. Ha az EKB-elnök ma a vártnál megengedőbb hangnemet üt meg, az biztosabbá teheti az idei három kamatvágást, ami az euró támaszának gyengüléséhez vezethet – ez a forintnak a közvetlen eurós relációban kedvező előjel lehet – értékel a vg.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik