Közélet

Alázta, fenyegette a 9 éves kislányt a tanára, a szülők felvételeket készítettek a verbális atrocitásokról

RTL HÍRADÓ
RTL HÍRADÓ

Véget akart vetni az életének egy 9 éves kislány, akit egy tanár hónapokon keresztül verbálisan bántalmazott egy Fejér megyei iskolában. Az esetről az RTL Híradója készített riportot.

Bori-Hegyi Melindának 5 gyereke van, körülük a legnagyobb a 9 éves Emma. Emma tanára hónapokon keresztül verbálisan bántotta a gyereket az általános iskolájában. A szülők mindezt heteken keresztül titokban rögzítették, egy Emma táskájába rejtett diktafonnal.

Így felvételek bizonyítják, hogy a pedagógus miket mondott rendszeresen a kislánynak:

  • Baromagyú
  • Semmit nem írtá’, a másik hülye sem.
  • 4×3? Mennyi 4×3? Ide mennyit írok? 12! Írd már te baromagyú! Ide meg hatot! Mert soha nem itt vagy, amit mondok.
  • Kitekerem a nyakad!
  • Kiváglak innen úgy, hogy kitörik kezed-lábad.
  • Ki kíváncsi rád?

Emma szülei azért kezdtek el hangfelvételeket készíteni, mert hirtelen megváltozott a lányuk viselkedése. Ennek okáról azonban mást mondott a tanító és mást a kislány.

Elkezdett brutális módon befelé fordulni. Arra sem válaszolt, hogy milyen volt az iskola, csak annyit mondott, hogy hagyjál anya, nem akarok beszélni és bezárkózott a szobájába. Ez tartott egy jó pár hétig. Én jeleztem a tanárnőnek, hogy szeretném elvinni pszichológushoz. Ő erre azt mondta, hogy hagyjam, mert mi van, ha olyat mond, hogy még a gyámügy is kijön. Ez életkori sajátosság. Majd kinövi

– mondta az anyuka. Bori-Hegyi Melinda végül mégis szakemberhez vitte a lányát, ahol kiderült, hogy Emma szorong és depressziós, gyógyszert írtak fel neki, de azt is megállapította, hogy nagy gondok vannak az iskolában. Ezután készült az első hangfelvétel. Olyanokat rögzített a magnó, hogy

  • Máma mint a vadállatok úgy viselkedtél, be kéne írjak a krétába.
  • Elvitesselek az intézetbe? Beírok a krétába, elvisznek az intézetbe. Most már aztán tényleg.
  • Az anyuka szerint a pedagógus rendszeresen fenyegette a kislányt, ráadásul egyre durvábban.
  • És amúgy itthonról nem fogsz hiányozni merthogy anyának-apának nem fogsz hiányozni mert vannak még tesók, akik itthol maradnak.

A szülők először az intézmény vezetőjének jelezték, hogy gond van, de nem vették őket komolyan. Később az iskolát fenntartó tankerület vezetőjétől kérték, hogy segítsenek Emmának új iskolát találni. Ezt az őt kezelő pszichológus is javasolta, a gyerek ugyanis egyre rosszabb állapotba került.

Ezt az egyik iskolai hangfelvétel is bizonyítja. Miután a pedagógus hosszan kiabált a kislánnyal, az is hallatszik, hogy Emma azt mondja, meg akar halni.

– Meg akarok halni

– Miért zsíros, retkes ez a füzet megint? Miért? Leültél a helyedre? Leültél?

– Meg akarok halni!

Az anyuka május 10-én írt először a tankerületnek, de semmilyen választ nem kapott a jelzéseire.

Emmának végül az oktatási jogok biztosának segítségével találtak új iskolát, 2 hete. Ahogy az anyuka mondja, Aáry-Tamás Lajos azért segített, mert szíven ütötte Emma története. A RTL Híradó kereste is őt, de nem kívánt nyilatkozni.

Az iskola és a fenntartó sem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik