Közélet

Már két hajléktalan fiatal kapott lakást a Hősök terei tüntetésen összegyűlt adományokból

24.HU
24.HU

Már két lakást vettek az utcára kényszerült fiataloknak a február 16-i influenszertüntetés szervezői. Az „Odakint most szörnyek járnak” megmozdulás szervezői az Utcáról Lakásba Egyesülettel hirdettek közös adománygyűjtést.

A kegyelmi botrány utáni időszakban azért indították az akciót, hogy egy, egykori bántalmazott, hajléktalanként élő fiatal életét megmentsék, illetve a lakhatását biztosítsák. A cél az volt, hogy két nap múlva összejöjjön 25 millió forint, de alig egy órával a gyűjtés indítása után 27 millió forintnál tartottak. A végső adományösszeg 203 millió forint lett.

A gyűjtés minden várakozásukat felülmúló sikere arra sarkallta a szervezőket, hogy ne csak egy-egy bajbajutottnak segítsenek, hanem a befolyt összegből egy programot indítsanak a rászorulók támogatására, írta a Blikk.

Az Instagramon a Bántottak nevű oldal – amit kifejezetten azért hoztak létre, hogy olyan áldozatoknak segítsen, akiket gyerekként molesztáltak – egy napig megnézhető Instagram-sztorijában most Osváth Zsolt jelentkezett be egy videóval, amelyben közölte:

Képzeljétek el, most már nem az első, hanem a második olyan lakásban vagyok, amit az Utcáról Lakásba Egyesület vásárolt meg abból a pénzből, amit a Hősök terén gyűjtöttünk. Azt nem árulom el, hol vagyunk pontosan, és nyilván a kedvezményezettek nevét sem, így állapodtunk meg az ő védelmük érdekében, de majd egy nagyobb összefoglalót fogtok kapni erről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik