Gazdaság

Repült a Malév vezérkara

Csaknem teljesen lecserélte a Malév igazgatóságát és felügyelőbizottságát a tulajdonos MNV.

A légitársaság igazgatóságának elnöke, Winkler János kikerült az igazgatóságból, utódja Dr. Berényi János lett – írja a Népszabadság Online. Bienerth Gusztáv, Parragh László és Martin Gauss május végén távozó vezérigazgató tagsága is megszűnt, helyükre egyetlen embert delegált a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Gergely Mátét, a fejlesztési tárca légügyi főigazgatóját.

Az igazgatóság tagja marad Kamarás Zoltán és a kisebbségi tulajdonos delegáltjaként Anatoly Ballo és Anatoly Deloveri. A felügyelőbizottságban is cserék voltak: Madarász László, Rozgonyi Árpád és Kovács Tamás Iván helyére Lendvai Magdolna és Kiss Krisztina került.

A közgyűlés döntött arról is, hogy továbbra sem fogadja el a cég átdolgozott üzleti tervét, azon tovább kell dolgozni. A tulajdonos a korábbi hírekkel ellentétben nem döntött tőkeemelésről, de a közgyűlés április elsején folytatja munkáját, ahol ez a kérdés újra napirendre kerül.

Az MNV közleménye szerint az átdolgozott üzleti tervet a közgyűlés azért nem szavazta meg, mert a légitársaság jövőjének rendezése folyamatosan napirenden van, a közeljövőben stratégiai döntések meghozatala várható. A potenciális befektetőkkel folytatott megbeszélések eredménye jelentősen érintheti a társaság 2011. évi tevékenységét, új jövőképet vázolva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik