Élet-Stílus

Ismét pikáns képen landolt Ferenc pápa lájkja az Instagramon

Vincenzo PINTO / AFP
Vincenzo PINTO / AFP
Alighogy elcsitult az előző ügy, ismét rossz helyen tűnt fel a pápa neve.

Egy hónappal ezelőtt szokatlan okokból volt hangos Ferenc pápa nevétől az online diskurzus: a Vatikán egyenesen az Instagramtól követelt magyarázatot arra, hogyan fordulhatott elő, hogy a pápa hivatalos fiókjának lájkja egy erotikus fotó alatt tűnt fel.

Alighogy elcsitult az ügy, ismét kellemetlen helyzetbe került a katolikus egyház feje. A News18 szúrta ki a Twitteren egy modell posztját, melyben a nő azzal büszkélkedik, hogy a pápa az ő fotóját is kedvelte.

A Margot Foxx néven futó hölgy képe sem kevésbé pikáns, mint az, amelyik a novemberi botrány tárgya volt, így ismét össztűz zúdult a Vatikánra. A novemberi eset után már kiderült, hogy a pápa fiókjához egy egész csapat hozzáfér, így ha nem valamilyen rendszerhibáról van szó, sokan szóba jöhetnek lehetséges elkövetőként.

A fenti tweeten kívül a nő nem fűzött hozzá többet az ügyhöz, nem úgy az a brazil modell, akinek a képét egy hónappal ezelőtt lájkolták. Ő azt mondta, az anyjával ellentétben a pápának legalább tetszik, ha a fenekéről tesz fel képeket az Instagramra, és most már biztos benne, hogy a mennybe jut.

A novemberi incidens ellenére a pápa népszerűsége továbbra is töretlen a közösségi médiában, jelenleg 7,6 millióan követik az Instagramon, és nem valószínű, hogy az újabb botrány miatt csökkenne ez a szám.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik