Élet-Stílus

Rémülten menekültek a melltartóra vetkőzött nők elől az Eurovízió ellen tüntető ortodox férfiak

Még a lovas rendőröknek sem sikerült feloszlatniuk a jeruzsálemi tüntetést. Aztán jött pár nő, és a tüntetők eltűntek.

Több száz ultra-ortodox zsidó férfi tüntetett szombaton Jeruzsálemben az Eurovíziós Dalfesztivál tel-avivi döntője miatt, mert a szombati pihenőnap alatt is dolgoztak a produkció előkészítésén. A Times of Israel című izraeli lap beszámolója szerint több száz férfi és fiú vett részt a tüntetésen, amit a lovas rendőröknek nem sikerült feloszlatniuk.

A rendőrökkel összecsapó tüntetőket végül pár nőnek sikerült elzavarniuk a környékről, egy meglepő módszerrel. Nem kellett sokat csinálniuk. Csak állniuk kellett az utcán, egy szál melltartóban, és az ultra-ortodox férfiak gyorsan menekülni is kezdtek, és elhagyták a területet – írta a Times.

A nők azt használták ki, hogy az ultra-ortodox férfiak vallási tiltások miatt nem vethették tekintetüket a melltartóra vetkőzött nőkre, és végül nem volt más választásuk, mint odébbállni – írta a lap.

A Times a melltartós tüntetésoszlatásról szóló cikkében megemlítette, hogy több izraeli városban is évtizedek óta rongálják ultra-ortodoxok az óriásplakátokat és hirdetéseket, amiken nők láthatók. Szerintük ugyanis tiltani kéne, hogy a közterületeken és a médiában nőkről készült fotók jelenjenek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik