Szórakozás

Egy pincérnő beperelte főnökét, mert melltartó viselésére kényszerítette

A kanadai golfklub vezetője szerint a nőnek a saját biztonsága érdekében kellene hordania a fehérneműt.

Pert indított egy 25 éves pincérnő volt munkaadója ellen, mert melltartó viselésére akarták kötelezni, és ezzel szerint megsértették emberi jogait – jelentette a helyi sajtó. Christina Schell júniusban kezdett el dolgozni a kanadai Osoyoos Golf Clubban, a Greenside Grillben, de alig pár hét múlva már ki is rúgták, mert nem volt hajlandó melltartóban, vagy tank topban dolgozni.

A nő elmondása szerint már három éve nem hord melltartókat, egészségügyi okokból, valamint azért, mert kényelmetlennek találja a ruhadarabot. Állítása szerint a vezetőség azután szólt rá, hogy a vendégek panaszt emeltek ellene a melltartó hiánya miatt.

Miután nem volt hajlandó melltartót felvenni, a golfclub megváltoztatta öltözködési szabályzatát, és belevették, hogy a nőknek kötelező a melltartó, vagy a tank top viselése. A nő a CBC kanadai televíziónak elmondta: főnöke azzal magyarázta az új szabályt, hogy azt a nő védelmére hozták, mert tudja mik történnek egy golfclubban, amikor a vendégek alkoholt isznak.

Amikor Schell nem volt hajlandó betartani a szabályt, kirúgták. A nő ezután pert indított a cég ellen, azt állítva, hogy ezzel megsértették az emberi jogait. Szerinte ez nemi alapú megkülönböztetés, és ezért emberi jogi kérdés.

A kanadai sajtónak nyilatkozó ügyvédek elmondása szerint a szabály tényleg megsértheti a helyi törvényeket, a nemi alapú megkülönböztetés miatt. Ha csak a női alkalmazottatak kötelezik melltartó viselésére, de a férfiak számára nincsen hasonló szabály, azt diszkriminációnak ítélhetik – mondta el egyikük a CBC-nek.

A golfklub vezetője nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban a helyi sajtónak, elmondása szerint azért, mert a cég szabályzata tiltja, hogy a munkavállalókkal kapcsolatos ügyekről nyilatkozzon.

Melltartó. Fotó:Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik