Élet-Stílus

Cicanacibotrány tört ki egy iskolában

A leggingses lányokat egyszerűen hazazavarták – a ruhadarab viselése zavarja a fiúk koncentrálását.

Nagyon komoly vita zajlik egy illinoisi iskolában – a téma: a leggings. A Chicago közelében található Evanstonban található Haven középiskolában ugyanis megtiltották a lányoknak az említett ruhadarab viselését.

A cicanadrág ugyanis – mint kiderült – az iskolai dress code értelmében nem hordható. Egyes hírek szerint csak úgy viselhetik a lányok, ha szoknyát, nadrágot vesznek rá, más források szerint még szoknyával sem hordhatják.

És hogy miért? Mert eltereli a fiúk figyelmét!

Ez nem valami hülye találgatás – maga az iskolaigazgató mondta. Tehát a suli vezetése szerint az ott tanuló fiatalemberek annyira kretének, hogy egy cicanaci látványa azonnali koncentrációzavart idéz elő náluk.

Az egész ügy úgy pattant ki, hogy a lányokat elkezdték hazazavarni, mert leggingsben jelentek meg az iskolában. Felháborodott szülők levelet írtak az igazgatónak, amelyben megkérdőjelezték ezt a gyakorlatot. A dress code egyébként nemcsak a cicanacit tiltja szigorúan, de a rövid szoknyát is, és azt is kiköti, hogy a nadrágnak takarnia kell a csípőt.

Annyit már sikerült elérnie a szülőknek, hogy az igazgatónő összehívott egy értekezletet a cicanaciügy átbeszélésére. Azért egy ilyen témájú komoly tárgyalást szívesen meghallgatnánk.

De tényleg eltereli a figyelmet?

Elképzelhető. Te mit gondolsz?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik