Élet-Stílus

Lemondták a szlovákok a Báthory-film magyarországi bemutatóját

Közvetlenül a meghiúsult szerdai sajtóvetítés előtt közölte a Budapest Film, hogy elmarad Juraj Jakubisko szlovák rendező Báthory című történelmi filmjének január 1-jére tervezett magyarországi bemutatója - írta a Népszabadság. A Magyar Nemzet úgy tudja, már nemcsak a szinkron készült el, hanem a film plakátjait is kinyomtatták.

A Népszabadság szerint a váratlan fordulat oka, hogy a jogtulajdonos Jakubisko Film kedden fölmondta a magyar partnerrel az együttműködést. A szlovák céget képviselő Martin Hrdy azt a magyarázatot adta, hogy nem tudták eredményesen befejezni a tárgyalásokat a magyarországi forgalmazásról, és már nem is kívánnak megállapodni a Budapest Filmmel.

Hrdy ennek ellenére nagyon jónak ítélte együttműködésüket a film készítésében részt vett magyar koproducerrel, és nem mondtak le a magyarországi bemutatóról. Ez elképzelésük szerint jövő áprilisban vagy májusban lehetne – más magyar forgalmazóval kötött szerződés alapján.

A cseh, szlovák, magyar, angol és amerikai koprodukcióban készült történelmi dráma minden idők egyik legnagyobb nézői sikerét aratta a szlovákiai mozikban, s ez a prudukció lett volna a Budapest Film fő attrakciója a karácsonyi szezonban – írta a Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik