Élet-Stílus

Ötmillióra bírságolták a British Airwayst

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ötmillió forint bírságot szabott ki a British Airways (BA) brit légitársaságra, mert egyes reklámjai alkalmasak voltak a fogyasztók megtévesztésére.

A GVH ez év áprilisában indított vizsgálatot az angol légitársaságnál, mivel azt gyanította, hogy az egyes hirdetéseiben megtéveszti a fogyasztókat. Az eljárás során kiderült, hogy a British Airways (BA) 2006. április–májusban a London és 2006 szeptemberében, illetve 2007 januárjában a Dream Flights nevű promóciói során a rádiós reklámjaiban elmulasztotta felhívni a figyelmet arra, hogy a feltüntetett jegyárak nem tartalmazzák a járulékos díjakat és költségeket. A GVH közleménye megjegyzi, hogy az óriásplakátokon ugyan szerepelt ez a figyelemfelhívás, de észlelhetősége csak korlátozott volt.

A GVH eddig öt légitársaság – a SkyEurope, a Malév, a SmartWings, a Wizz Air és a KLM – esetében fejeződött be a vizsgálat, amelyet piactisztítási célból indítottak a megtévesztő árközléseket közzétevő légitársaságokkal szemben. Az öt ügyben összesen 104 millió forint bírság kiszabására kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik