Élet-Stílus

Most az Eb-selejtezők, nyáron az olaszok jönnek

Húszfősre szűkítette a szombati, Görögország és a jövő szerdai, Norvégia elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretét Várhidi Péter szövetségi kapitány, aki Huszti Szabolcsra nem számíthat, ő ugyanis lemondta a szereplést. Szerdán este az is hivatalossá vált, hogy a nyáron Budapestre látogat a világbajnok olasz válogatott.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A magyar szövetség (MLSZ) honlapja szerint Balajcza Szabolcs, Vaskó Tamás, Sándor György, Filkor Attila, Kanta József és Farkas Balázs nem utazik a csapattal. A válogatott csütörtök reggel buszozik Tatáról Budapestre, majd délben repül el Görögországba. Huszti Szabolcs nélkül – a Hannover középpályása arra hivatkozva mondta le szereplését, hogy bizonytalannak érzi a helyét a kezdőcsapatban. Helyette Farkas Balázs, az ukrán Dinamo Kijev játékosa került be a 20 fős szűkített keretbe.

A görögök elleni mérkőzés szombat este fél kilenckor kezdődik Heraklionban. A norvégok elleni találkozóra pedig szerda este hétkor kerül sor Oslóban.

A magyar válogatott az ötödik helyen áll a C jelű selejtezőcsoportban, Görögország a második, míg Norvégia a negyedik. Az élen Törökország tanyázik.

Szerdán a két szövetség vezetőinek aláírásával hivatalossá vált, hogy augusztus 22-én a Puskás Stadionban lép pályára a négyszeres világbajnok, jelenleg is címvédő olasz labdarúgó-válogatott. A megállapodásban szerepel, hogy a vendégek a lehető legjobb összeállításban lépnek majd pályára.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete
Kapusok: Végh Zoltán (MTK), Fülöp Márton (Sunderland). Védők: Csizmadia Csaba (Mattersburg), Balogh Béla (MTK), Juhász Roland (Anderlecht), Bodor Boldizsár (Roda), Szélesi Zoltán (Cottbus), Vanczák Vilmos (Sint Truiden). Középpályások: Tóth Balázs (Kayseri Erciyesspor), Buzsáky Ákos (Plymouth), Vass Ádám (Stoke), Dzsudzsák Balázs (DVSC), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Farkas Balázs (Dinamo Kijev), Hajnal Tamás (Karlsruhe), Vadócz Krisztián (Motherwell). Csatárok: Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Tisza Tibor (Újpest), Priskin Tamás (Watford), Rajczi Péter (FC Barnsley).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik