Élet-Stílus

Csökkent az FTC hátránya, balhéztak a szurkolók

A Ferencváros csökkentette hátrányát a Nyíregyházával szemben, miután sima győzelmet aratott a Békéscsaba ellen az NB II-es labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjának elhalasztott mérkőzésén. Több mint tíz szurkolót állítottak elő szerda este Békéscsabán.

Kapcsolódó linkek


magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Fradi sima győzelmet aratott Békéscsabán, a tabellán utolsó előtti hazai együttes ellen. A zöld-fehérek Bartha révén már a 9. percben megszerezték a vezetést, majd Tököli két góljával bő félóra alatt a három pont sorsa is eldőlt. Egyébként a Békéscsaba is betalált, az eredmény mégsem változott, mivel Brlázs találatát Berger játékvezető les miatt érvénytelenítette – tegyük hozzá: tévesen.

A szünet után is fölényben játszott a Ferencváros, de számos helyzetéből csak egyet tudott gólra váltani (Horváth Dávid talált be), igaz, Lipcsei és Tököli lövésénél a kapufa is besegített a hazaiaknak. Három körrel az NB II zárása előtt a Nyíregyháza két ponttal vezet a Fradit megelőzve. Gálhidi György legénysége a hátralévő fordulókban a Szolnokkal, a Makóval és Vecséssel találkozik, míg Zoran Kuntics csapatára a Kazincbarcika, a Budafok és a Baktalórántháza vár.

Több mint tíz szurkolót állítottak elő szerda este Békéscsabán, garázdaság, illetve verekedés miatt – közölte az MTI-vel a rendőrség. A fővárosból, illetve Pest megyéből érkezett tíztagú csoport már a meccs előtt kezdte a randalírozást a város főutcáján. Egy szórakozóhely teraszának székeit dobálták, majd sikertelenül próbáltak betörni egy kirakatot.

A tíztagú csoportból három szurkoló ellen csoportos garázdaság miatt indult eljárás, további drukkert a mérkőzés után kellett verekedés miatt előállítani, míg egy harmadik embert egy gépjármű megrongálásával gyanúsítanak. Két szurkoló ellen pedig szabálysértési eljárás indul, mert az egyik petárdázott, míg a másik a közterület tisztasága ellen vétett – mondta el szerda este Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

NB II, Keleti csoport, 26. forduló:
Békéscsaba-Ferencváros 0-4 (0-3)
Gól:
Bartha (9.), Tököli (30., 32.), Horváth D. (81.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik