Élet-Stílus

Ronaldinho törlesztett, a Real nem hibázott

A spanyol bajnokság élén álló kvartettből három csapatnak kellett szombat este pályára lépnie: a Real simán nyert, a Barca drágán megfizetett a mumusa elleni győzelemért, a Valenciának pedig már matematikai esélye sincsen a bajnoki címre.

A listavezető madridiak várhatják továbbra is a legkedvezőbb pozícióból a hátralévő két fordulót: ha Fabio Capello csapata idegenben legyőzi a Zaragozát, és a zárófordulóban a Bernabeuban a Mallorcát, akkor a riválisok bármit csinálhatnak, a bajnoki címet nem lehet elvenni a fővárosiaktól.

A Real szombat este a szebb napokat is megélt, de jelenleg már csak kiscsapatként számon tartott Deportivo la Corunát győzte a 36. fordulóban, és ezzel megvédte az első helyét a tabellán a címvédő Barcelonával szemben. Félóra elteltével Sergio Ramos szerzett előnyt a Madridnak, ám ezt a második félidő elején egalizálta Joan Capdevila. A vezető találat után elkényelmesedő Real ekkor

Kapcsolódó linkek

realmadrid.lap.hu
sport.lap.hu

ismét felpörgött, és Beckham jobb oldali beadását Raúl fejelte a hálóba. A 3-1-es végeredményt a holland Ruud van Nistelrooy állította be, a vendégvédelem hathatós segítségével.


Ronaldinho törlesztett, a Real nem hibázott 1

A mozdulat pirosat ért (AFP)


A Barcelona nem sokkal később pontok tekintetében behozta riválisát, de mivel az egymás elleni összevetésben gyengébb, ezért nem tudta visszaszerezni első helyét. A katalánok revansot vettek a Bernd Schuster által dirigált Getafe együttesén, amely a spanyol kupa elődöntőjében meglepetésre kiejtette (2:5, 4:0) Ronaldinhóékat. A brazil klasszis nem sokat vacakolt, és Samuel Eto’o zseniális passzát könnyedén bevágta már a második percben. A Getafe nem adta fel, és a kemény küzdelem szépen lassan eldurvult. A 40. percben szakadt el a cérna Ronaldinhónál, miután az ellenfél játékosai folyamatosan rugdosták: a brazil törlesztett és a bíró azonnal lezavarta a pályáról.

A mérkőzést emberhátrányban is behúzta a katalán csapat, de komoly veszteség érte, hiszen jövő héten az Espanyol elleni városi derbin nem számíthat a sztárjára. A legutolsó fordulóban a Tarragonába látogat Frank Rijkaard együttese.

Kiszállt a bajnoki versenyfutásból a Valencia, miután hazai pályán 2-3-ra kikapott a Villarealtól. Az aranyra ezzel szemben még meg van minden esélye a Sevillának, amely egy esetleges vasárnap esti győzelemmel két pontra megközelítheti az éllovasokat.

Primera División, 36. forduló:
FC Barcelona-Getafe 1-0
Gól:
Ronaldinho (2.)
Piros lap: Ronaldinho (40.)

Real Madrid-Deportivo La Coruna 3-1
Gól:
Sergio Ramos (29.), Raúl (58.), van Nistelrooy (75.), illetve Capdevila (55.)

Valencia-Villarreal 2-3
Gól:
Villa (21. – 11-esből, 90.), illetve Forlán (35., 87.), Tomasson (79.)

Vasárnapi meccsek:
Athletic Bilbao-Real Mallorca 17 ó
Celta Vigo-Real Betis 17
Osasuna-Real Sociedad 17
Racing Santander-Levante 17
Recreativo Huelva-Espanyol 17
Gimnastic-Atlético Madrid 19
Sevilla-Real Zaragoza 21

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik