Élet-Stílus

Kiesett a Pécs, győzelemmel zárt a DVSC

A Pécs került ki vesztesen a kiesés ellen folytatott hármas versenyfutásból, így amíg a Győr és a REAC megmenekült, addig a baranyai csapat kénytelen volt búcsúzni az NB I-es labdarúgó-bajnokságtól. A bajnok DVSC győzelemmel zárta a szezont.

Kapcsolódó linkek

magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Az utolsó forduló előtt a Pécs, a REAC és a Győr volt szorult helyzetben. Az előbbi két csapat döntetlent játszott a Vác, illetve a Fehérvár otthonában, a Rába-partiak viszont semmit sem bíztak a véletlenre, és hazai pályán 4-0-val kiütötték a Diósgyőrt.

A Pécs 1-1-re végzett a már kiesett Vác ellen, ez pedig a kiesését jelentette. A találkozón a Pécs volt az aktívabb, a második játékrész közepén meg is szerezte a vezetést, de nem tudta megőrizni az előnyét, mert a lelkesen játszó Bozori egyenlített.

Fehérvárott Tóth Norbert és Torma révén kétgólos előnybe került a vendég REAC, de végül igazságos döntetlen született, a hazaiak 86. percben Dajics találatával egyenlítettek. A rákospalotaiak persze nem buslakodtak, hiszen a Pécs remije miatt az egy pont is elegendő volt a bennmaradáshoz.

A Győri ETO FC, amelynek – a fenti eredmények tükrében – az egy pont már szintén üdvözítő lett volna, kiütéses győzelemmel bizonyította, hogy az élvonalban van a helye. Az áldozat a Diósgyőr volt, amely a mérkőzés jelentős részében alárendelt szerepet játszott. A győri csapatban Bajzát duplázott, mellette Brnovics és Böőr talált még a kapuba – azaz csupa ex-debreceni…


Kiesett a Pécs, győzelemmel zárt a DVSC 1

Gyõzelemmel zárta a szezont a bajnok DVSC (MTI)



A harmadik helyen végző Zalaegerszeg idegenbeli győzelemmel búcsúzott az szezontól, és nyert a Kaposvár és a Debrecen is – mindkét csapat hazai pályán gyűjtötte be a három pontot. A bajnoki címét már korábban bebiztosító Ddebrecen a Sopront páholta el 2-1-re Dzsudzsák és Sándor Tamás góljaival (átellenben Cigan volt eredményes), így az arany mellé egy rekordot is odatehet, 69 pontjával ugyanis a legjobb élvonalbeli szezonját zárta, a tavalyi bajnokság során 68, azelőtt pedig 62 egységet szerzett. A lelátói örömködés, fesztiválhangulat a Kossuth téren ünnepséggel és utcabállal folytatódott Debrecenben, méltóképp köszöntötték a zsinórban harmadszor bajnok Lokit.


Borsodi Liga, 30. forduló:
FC Fehérvár-REAC 2-2 (0-0)
Gól:
Nagy D. (60.), Dajics (81.), ill. Tóth N. (47.), Torma (57.)

Dunakanyar-Vác – PMFC-Pécs Plaza 1-1 (0-0)
Gól:
Bozori (83.), ill. Horváth (72.)

Győri ETO FC-Diósgyőri VTK 4-0 (2-0)
Gól:
Brnovics (21.), Bajzát (23., 79.), Böőr (88.)

Kaposvári Rákóczi-Paks 2-0 (0-0)
Gól:
Oláh (77.), Alves (84.)

DVSC-TEVA – FC Sopron 2-1 (1-1)
Gól:
Dzsudzsák (25.), Sándor T. (72.), ill. Cigan (37.)

FC Tatabánya Vértes Center-ZTE FC 0-3
Gól:
Balázs (21., 63.), Kocsárdi (81., 11-esből)
Kiállítva: Weisz (80., Tatabánya)

Pénteken játszották:
Vasas-Budapest Honvéd 3-1

Hétfői program:
MTK-Újpest FC, 18:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik