Szerelmének adta az eladott ingatlana árát egy anya, hogy abból két másik házat vegyenek, innentől pokollá változott az élete

Letartóztatták az emberkereskedelemmel és kényszermunkával gyanúsított férfit.

Belezúgott a férfibe, majd neki ajándékozta a háza árát egy borsodi anya, hogy abból majd két másik házat vegyenek. A férfi innentől kezdve teljesen megváltozott: verte, fenyegette és hónapokon keresztül prostitúcióra kényszerítette az asszonyt. A nő végül egy hajléktalanszállóra menekült, segítséget kérni.

A Miskolci Törvényszék közleménye szerint a nő öt évvel ezelőtt ismerkedett meg a férfivel, s köztük szerelmi kapcsolat alakult ki. A nő a lakóingatlana eladásából származó vételárat odaajándékozta a gyanúsítottnak, hogy abból majd vegyenek két házat.

A kapott összegből azonban a férfi az élettársának vett egy ingatlant Kazincbarcikán, ahová odaköltöztette a sértettet és gyermekét. De ugyanebben a házban élt még a gyanúsított és élettársa a két közös gyermekükkel együtt.

– közölte a bíróság.

A férfi idén áprilisban közölte a házát eladó anyukával, hogy már nem akar többet dolgozni, és a megélhetéshez szükséges pénzt a sértett keresse meg számukra, prostitúciós tevékenység végzésével.

A nő ebbe nem akart beleegyezni, ezért a terhelt megöléssel fenyegette az áldozatát és a gyermekét is, valamint ököllel többször is megütötte. A bántalmazás és fenyegetés hatására az anyuka májustól szeptemberig prostitúciós tevékenységet folytatott Miskolcon és Budapesten, és a bevételt pedig minden esetben átadta a gyanúsítottnak.

Amikor a nő nem akarta folytatni ezt a tevékenységet, akkor a férfi ököllel nekiesett és megrugdosta. Amikor nem volt otthon a férfi, akkor a nő egy hajléktalanszállóra menekült, ahol sérüléseit látva mentőt hívtak hozzá. Az elsődleges adatok szerint a nő nyolc napon túl gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte az emberkereskedelemmel és kényszermunkával gyanúsított férfi letartóztatását. A végzés végleges.