Megbotlott a nyúlketrecben és eltörte a csontját, ment volna orvoshoz, de agyba-főbe verte a szomszédasszonya

Felfüggesztettet kértek az elkövetőre.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a Nógrád Vármegyei Főügyészség azt a huszonkilenc éves, becskei nőt, aki tavaly októberben megverte és megrugdosta a szomszédasszonyát.

A főügyészség közleménye szerint a nő átment a szomszédjához, azért, hogy megkérje arra, hogy hajtson végre egy netbankos tranzakciót a mobilján. A későbbi áldozat azonban nem tett eleget a vádlott kérésének, aki emiatt dühbe gurult, szidta a nőt, aki a teraszán tárolt nyúlketrecben megbotlott és leesett a magas teraszról, aminek következtében eltörte a csontját.

Nem sokkal később a nő elindult orvoshoz, de a terhelt elé állt, és trágár hangnemben szidni kezdte. Erre a megsérült nő dühében lekevert a vádlottnak egy pofont.

Erre az elkövető többször pofon ütötte a sértettet, majd a hajánál fogva a földre rántotta, ahol egy fadarabbal bántalmazta és megrugdosta. A bántalmazás következtében az áldozat nyolc napon túli, közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett. A Nógrád Vármegyei Főügyészség 2 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kért az elkövetőre, előkészítő ülésen történő beismerés esetére.