Már több mint száz órája oltják a két méter magasan lángoló papírszemetet Szolnokon

Hétfő este már több mint száz órája oltották a papírhulladékot a tűzoltók Szolnokon, a Kőrösi úton, ahol nagy mennyiségben felhalmozott, bebálázott és

Hétfő este már több mint száz órája oltották a papírhulladékot a tűzoltók Szolnokon, a Kőrösi úton, ahol nagy mennyiségben felhalmozott, bebálázott és szabadban tárolt papírhulladék gyulladt meg, múlt csütörtökön – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság aznap este az MTI-vel.

A szolnoki hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották a nagyjából száz négyzetméteres területen, másfél-két méter magasan parázsló, égő papírt az este.

Azóta a katasztrófavédelem eseménytérképén nincs új információ arról, hogy a tüzet sikerült-e eloltani.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint 8600 négyzetméternyi területen gyulladt ki műanyaghulladék, illetve ezer tonnányi papírbála a szolnoki hulladéklerakó telepen. A lángok átterjedtek egy bálázógépre, illetve a nagy szélben gyorsan terjedtek, „röptüzeket előidézve”.

A szolnoki, jászberényi, kunszentmártoni, mezőtúri és ceglédi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több oldalról avatkoztak be víz- és habsugarakkal, illetve vízágyúval.