Magukhoz édesgették a munkanélküli nőt, majd elvették tőle az iratait és prostitúcióra kényszerítették

Két férfi ellen emeltek vádat.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség két férfi ellen, akik megtévesztéssel és fenyegetéssel kényszerítettek prostitúcióra egy nőt Budapesten. A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a 30 éves férfi még 2021 első felében, álnéven ismerkedett meg egy nővel, akiről tudta, hogy nincs munkája, a lakhatása sem megoldott és korábban már dolgozott prostituáltként.

Rávette a nőt arra, hogy ismét végezzen prostitúciós tevékenységet, a bevételt pedig felezzék el. A nő belegyezett, így a férfi Budapestre hozta, ahol bemutatta egy másik – 27 éves – férfinak. Ezután a két férfi, bántalmazással és fenyegetéssel, arra kényszerítette a nőt, hogy prostitúciós munkát végezzen és az abból szerzett bevételt teljes egészében adja át nekik.

A vádlottak az áldozatuk kiszolgáltatott helyzetének fenntartása érdekében elvették a személyi okmányait, a nő az általuk kijelölt lakásokat és bérelt szállószobát csak az engedélyükkel hagyhatta el, továbbá szolgáltatásainak és díjszabásának a részleteit is előírták. A nő végül 2021 májusában, miután másoktól eredménytelenül kért segítséget, telefonon a rendőrséghez fordult.

A Fővárosi Főügyészség a két férfit társtettesként, rendszeres előny szerzése céljából, szexuális cselekmény végzése érdekében, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével vádolja, velük szemben fegyház- és pénzbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzást indítványoz.