„Már véresen feküdt a földön, amikor hazaértem” – állítja a barátja megölésével vádolt angyalföldi nő

A szíven szúrt férfi a helyszínen meghalt.

Emberölés bűntette miatt állítja bíróság elé a Fővárosi Főügyészség azt a J. Józsefnét, aki tavaly június közepén szíven szúrta a barátját Angyalföldön.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a nő tagadta a gyilkosságot, és azt állította, hogy elment italért, és amikor hazaért, akkor a férfi már véresen feküdt.

A vádirat szerint a 43 éves nő évek óta ismerte a férfit, párkapcsolat alakult ki köztük, tavaly pedig már napi rendszerességgel feljárt hozzá a lakásába. Az ominózus délután a nő ittasan magához vett egy kést a konyhában, és szíven szúrta vele a barátját. A férfi rövid időn belül életét vesztette.

A nő ezután távozott a lakásból, majd a közelben megszólított egy járókelőt, akivel közölte, hogy az imént ölte meg saját párját. A gyalogos értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve elfogták a nőt. Az ügyészség börtönbüntetést kért az emberöléssel vádolt nőre, aki jelenleg is a jogerős szabadságvesztését tölti egy másik ügye miatt.