Óvszermentes gólyatábor: munkacsoportot állított fel a BME, hogy kiértékeljék a helyzetet

Az egyetemi vezetés a hallgatói képviseleteket is meghívta.

A BME vezetése a hallgatói képviseletek részvételével felállított egy munkacsoportot, amely vizsgálatot indít a gólyatáborok ügyében, felülvizsgálja az eddigi szabályozást, valamint a tapasztalatok és a kihívások alapján mindenki számára megnyugvást jelentő, biztonságot adó és a méltóságot garantáló szabályokat alakít ki – közölte a BME a felháborodást kiváltó gólyatábor után.

Az Eduline azt írta: a BME VIK bodajki gólyatáborában nagyon durván bántak a gólyákkal, a diákok egyebek mellett arra panaszkodtak, hogy

Az augusztus 14-17 közötti rendezvény korábban onnan vált ismertté, hogy a szervezők előre jelezték: nem lehet óvszert vinni a tábor területére. A megalázó bánásmód miatt többen inkább idő előtt hazamentek.

A BME kommunikációs igazgatóság azt közölte, hogy az egyetem kötelessége „nemcsak a hallgatók oktatása, illetve szakmai pályára állítása, hanem minden körülmények között a biztonságuk védelme. Ez a cél a gólyatáborokra kiemelten vonatkozik”. Hozzátették: „Ennek érdekében készült több évvel ezelőtt a – más gólyatáborokban szerzett tapasztalatokat is felhasználó – házirend, amely alapján idén is megszervezték e táborokat”. Az nem derült ki egyértelműen, hogy ebben az esetben is a házirend alapján jártak-e el a szervezők.